Històries reals de passatgers que van patir conseqüències per fer una broma on no tocava

 

Si a algú li ha entrat ganes de fer la típica broma de parlar de bombes a un aeroport… ha fet bé de repensar-s’ho. Diario del Viajero fa un repàs de casos reals de bromes als aeroports que no han acabat bé… pel graciós que les ha fet.

 

Desallotjar l’aeroport de Miami amb dues paraules

Quan un home de 63 anys s’apropava al control policial de l’aeroport de Miami, una funcionària li va preguntar: “Carrega material perillós?”. Davant aquesta pregunta, a l’home no se li va ocórrer millor resposta que “tinc dinamita”. La conseqüència? Una part de l’aeroport de Miami va ser desallotjat i l’home va ser detingut.

 

Un dia a presó pel soroll dels avions

A l’aeroport de Knox, també als Estats Units, un home, fart del soroll que feien els avions, va dir: “Si no paren, dispararé algun d’ells”. Després del comentari, l’home va ser detingut i va passar un dia a la presó.

 

Res a declarar… de moment

A Amarillo, Texas, una dona, al ser preguntada si portava a la maleta algun material perillós, va contestar: “No tinc bombes, almenys no encara”.

 

Quan no saps on és la teva… bomba

Poques coses hi ha pitjor quan vas de viatge que perdre la teva maleta. Un home va tirar d’ironia a Las Vegas i, enmig del cabreig, va advertir al treballador de l’aeroport: “Imaginis que tingués una bomba a la maleta. No estic a l’avió i explotaria”.

 

Qui avisa no és traïdor

“Alerta! Tinc una bomba a la maleta”, va dir un sincer passatger al control policial de Michigan. Òbviament, es tractava d’una falsa alarma.

 

(Bonus) Què em pot passar si amenaço amb bomba a un aeroport?

Diari Català ha consultat fonts d’AENA que han detallat quines conseqüències reals té amenaçar amb una bomba a un aeroport espanyol. En concret, no hi ha gaires conseqüències més enllà de les que tindria fer qualsevol tipus d’amenaça a l’espai públic.

L’única diferència, si escau, és la decisió per part de qualsevol companyia aèria de no deixar volar una persona que tingui aquest tipus d’antecedents.