Cinc morts i una vintena de ferits en un atemptat al centre d’Istanbul

0
Istanbul atac
Foto: Europa Press.

L’explosió ha estat a una zona d’oci i comerç de la ciutat, el carrer Istiklal

Almenys 5 persones han mort i unes 36 han resultat ferides en l’explosió d’aquest matí al carrer Istikal, una de les zones comercials de la capital econòmica de Turquia, Istanbul. Set de les persones ferides ho han estat de gravetat, i entre les mortes es troba l’autor de l’atac suïcida i ciutadans turcs, segons ha informat el ministre de Sanitat del país, Mehmet Muezzinoglu.

Segons ha explicat també el ministre, dotze de les persones ferides són estrangeres i, segurament, turistes. Des dels consulats a Turquia encara no s’ha confirmat ni desmentit cap informació, mentre que el govern turc només ha comunicat l’estat dels ferits.

L’explosió s’ha produït poc abans de les 11 del matí, hora local i la primera en informar ha estat la cadena de televisió CNN-Türk, de la qual, a banda de les fonts oficials, prové tota la informació recollida fins ara. Segons han explicat, un home ha fet explotar una “càrrega explossiva” enmig de l’Avinguda Istiklal, una de les principals artèries comercials de la ciutat i on es concentren el major nombre de turistes.

Fa sis dies que una suïcida va fer detonar un cotxe bomba a la capital del país, Ankara, que va matar a 37 persones. Des de gener, però, no es produïa cap atac així a Istanbul, quan un grup de turistes alemanys va morir a la zona de la Mesquita Blava.

Després d’això, el govern turc havia promès reforçar la seguretat d’aquesetes grans ciutats i havia començat per fer un desplegament dels cossos policials per totes les entrades dels centres comercials d’Ankara. A més, segons informa El País, el consulat alemany hauria tancat part de les seves institucions diplomàtiques a Istanbul després de rebre diverses trucades amb amenaces d’atemptat.

Tot i això, ningú ha reivindicat aquest atemptat i des del govern turc no han fet més que suposicions. De moment, la zona on s’ha produït l’explosió està tancada i s’han traslladat els ferits a l’hospital.