Cinc nenes d’11 anys ratifiquen al jutjat que un monitor de Maristes va abusar d’elles

0
monitor, Maristes, abusos sexuals
Foto: Europa Press

També van ratificar que les agressions es van produir a la mateixa escola. El monitor va treballar només disset dies a Maristes, perquè el van expulsar al saber-se els abusos.

Cinc nenes d’11 anys han ratificat en declaració judicial que un ex-monitor de menjador del col·legi Maristes de Sants les va sotmetre a tocaments i que aquests es van produir a l’escola, han explicat a Europa Press fonts judicials.

Ho van explicar dilluns al Servei d’Assessorament Tècnic i d’Atenció a la Víctima (SATAV) – davant de la jutge, fiscal, advocats i perits de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) – i constituiran prova preconstituïda perquè les menors no hagin de tornar a declarar si el cas arriba a judici.

T.G. va negar les acusacions quan els Mossos d’Esquadra el van detenir el desembre després de denunciar-lo una de les famílies suposadament afectades; finalment, el jutjat de guàrdia el va deixar en llibertat amb càrrecs amb una ordre d’allunyament de les cinc nenes i la prohibició d’acostar-se al col·legi.

Els Mossos investiguen també el material informàtic decomissat a casa seva – quan el van arrestar el desembre – amb la finalitat d’indagar si l’acusat va poder mantenir contacte amb les menors per altres canals més enllà dels presumptes tocaments al centre educatiu.

L’acusat només va treballar disset dies al centre

L’acusat va treballar al centre només durant 17 dies, ja que el col·legi “va apartar el monitor el mateix dia” que es van assabentar dels suposats abusos, segons va explicar el febrer passat el director del col·legi Maristes Sants-les Corts, Raimon Novell.

Els presumptes tocaments van tenir lloc al centre que els Maristes tenen al carrer Antoni Capmany de Sants, dedicat a l’ensenyament d’Infantil i primària.

Aquesta investigació es realitza al marge del cas dels presumptes abusos comesos a l’escola dels Maristes al carrer Vallespir de les Corts – els dos centres tenen una mateixa direcció – per part d’un mínim d’un exprofessor de gimnàstica.