Cinc sèries imprescindibles sobre política

0
sèries política
Sèries sobre política |ADNPolítico

Repassem algunes de les millors sèries de televisió -d’abans i d’ara- sobre política. Encara que siguin diferents amb totes podem aprendre els diferents entramats dels governs

  • The West Wing (1999)

Comencem amb una de les sèries pioneres ambientada en política americana. The West Wing, creada per Aaron Sorkin,  es va emetre durant set temporades des del 1999 fins al 2006. La sèrie està ambientada a la Casa Blanca i narra la feina diària dels membres del govern federal dels Estats Units d’Amèrica durant l’administració del president Josiah “Jed” Bartlet (Martin Sheen). En una atmosfera de tensió permanent, hauran d’esforçar-se fins a límits insospitats per defensar el prestigi i la credibilitat del Govern a l’hora de resoldre els problemes nacionals i internacionals.

  • House of cards (2013)

Aquest drama polític mostra el personal estil de fer política del congressista Francis Uderwood (interpretat per Kevin Spacey), un autèntic tauró polític que trama la seva venjança. Les seves aliances es basen purs interessos mesquins. La sèrie mostra el Washington més cru, amb enveges, set de poder, sexe i corrupció. House of Cards és una de les sèries més populars de Netflix i ha guanyat 6 Emmys.

  • Scandal (2012)

Scandal és una sèrie de televisió nord-americana, creada per Shonda Rhimes i protagonitzada per Kerry Washington. Va començar a emetre’s el 5 d’abril de 2012 en la cadena ABC. El personatge de la protagonista Kerry Washington està basat parcialment en Judy Smith, cap de premsa de l’administració de George H. W. Bush i que a més és co-productora executiva de la sèrie.

Té lloc a Washington D. C. i se centra en l’agència de gestió de crisi d’Olivia Pope, Olivia Pope & Associates (Olivia Pope & Associats), i en el seu personal, així com en el personal de la Casa Blanca, entre els quals destaquen el president dels Estats Units, Fitzgerald Grant III, el seu cap de gabinet, Cyrus Beene, i la primera dama, Mellie Grant.

  • The wire (2002)

Aquesta sèrie de HBO s’enfoca principalment al món del narcotràfic i les colles a la ciutat de Baltimore. Però també té molta política. Simplement el fet de reflectir la realitat d’aquesta ciutat és un statementpolític. Baltimore és una de les grans ciutats nord-americanes més afectades per la pobresa, l’addicció, i la quantitat de desemparats. The Wire també toca els temes governamentals, la burocràcia, l’educació, i l’administració de la ciutat.

  • The Newsroom (2012)

Encara que The Newsroom es desenvolupa en una redacció d’informatius d’una cadena de televisió, compta amb moltes intrigues d’índole política. En les seves tres temporades, se succeeixen atacs frontals al poder i al govern dels Estats Units. Tracta temes com la captura i assassinat d’Osama Bin Laden en 2011. Està creada per Aaron Sorkin, tanmateix que la primera sèrie esmentada en aquest article, The West Wing, i està protagonitzada per Jeff Daniels, guanyador d’un Emmy pel seu paper a la sèrie.