Callback‘ i ‘La propera pell’ s’emporten els principals guardons

El Festival de Cine de Màlaga ha alçat al cinema català donant-li els màxims premis en aquesta 19a edició de 2016.

En total 16 de les 22 candidatures han aconseguit la victòria gent del món del setè art de Catalunya. A continuació, farem un resum de les mencions més destacades de la gala del cinema a Espanya.

Uns dels premis més importants, la Bisnaga d’Or i el Premi de Millor Guió, han caigut en mans del thriller Callback, dirigida per un vell conegut de Màlaga: el barceloní Carles Torras (‘Trash‘, ‘Open 24’).

Un altre guardó important, el Premi Especial del Jurat se l’ha emportat ‘La propera pell’. El llargmetratge està dirigit per Isaki Lacuesta i Isa Camp. Un altre film català que també ha sortit victoriós de Màlaga (esment especial en fotografia) és la cinta ‘Quatretondeta’, que està ja en cinemes i que porta la signatura de Pol Rodríguez, que debuta com a realitzador després d’haver treballat en més de 35 pel·lícules com a ajudant de direcció.

De la resta dels guardons destacar, finalment ‘El perdido, una producció catalana dirigida per Christophe Farnarier, cineasta marsellès que ha arrasat a la secció ‘Zonazine, amb les Bisnagues de Plata a la millor pel·lícula, director i actor (Adri Miserachs). L’altre premi d’aquesta secció ha anat a mans de l’actriu Laura López per ‘La pols’, de Llàtzer Garcia.