Un total de 21 famílies han estat allotjats per familiars, veïns i cercles pròxims, després de ser desallotjats dels seus habitatges en resultar afectades per una forta explosió a Premià de Mar.

No hi ha hagut cap veí que hagi dormit al pavelló municipal que es va habilitar per acollir els afectats, tot i que una família de dos membres ha estat reallotjada aquesta nit a l’alberg Masnou.

Un equip de psicòlegs de la Creu Roja i tècnics de Protecció Civil ha atès els afectats durant la nit i a partir de les 9.00 hores d’aquest dilluns els afectats per l’explosió poden acudir al centre cívic del municipi, al número 19 del carrer Esperança, que ha estat habilitat per acollir-los i donar-los informació i ajuda.

El ferit més greu de l’explosió, que vivia al pis sinistrat, continua ingressat en estat crític a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

Dues persones més van ingressar greus en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de Can Ruti, a Badalona, i una tercera a l’Hospital de Mataró en estat menys greu perquè, malgrat no viure a l’edifici afectat, ha tingut problemes respiratoris per l’explosió.

L’explosió al número 198 de la Gran Via de Lluís Companys aquest diumenge va deixar com balanç de víctimes a una persona morta i 17 ferits: 13 lleus, un menys greu i tres crítics.

La deflagració va causar danys a l’edifici on es va produir i dos contigus, i els serveis socials van atendre aquest diumenge 146 persones.

Causes de l’explosió

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha afirmat aquest dilluns sobre el sinistre a Premià de Mar que “tot apunta que és una explosió de gas per la potència de la deflagració”, tot i que ha indicat que totes les hipòtesis continuen obertes i que s’està investigant tot.