La gent d’Urbana Electroninks Incorporated acaba de llançar un projecte en Kickstarter per a un finançar Circuit Scribe, un bolígraf que dibuixa circuits electrònics

Circuit Scribe, el bolígraf per dibuixar circuits | Diari CatalàCircuit Scribe es un petit dispositiu de mà que funciona com un bolígraf normal, però allibera una tinta conductora de plata no tòxica que s’asseca a l’instant, servint per a la composició circuits o fins i tot posar-los en funcionament.

Circuit Scribe és un invent molt curiós que encantarà als fans de l’electrònica, perquè et permet crear un circuit en menys d’un minut d’una manera molt fàcil: dibuixant-directament sobre el paper o un altre tipus de superfície amb un boli de tinta conductora, sense necessitat de cables ni de cap altre material.

Circuit Scribe, el bolígraf per dibuixar circuits | Diari CatalàHa estat especialment desenvolupat per a crear circuits electrònics sigui una tasca senzilla i intuïtiva, accessible per a totes les edats i nivells. A més, es pot utilitzar com a material didàctic per a la introducció en el món de l’electrònica.

La tinta de Circuit Scribe és perfecta per dibuixar els circuits per que no es mou, ni es rellisca, no té olor i s’asseca de manera instantània en la major part de superfícies. Té una resistència de 0,05-0,2 Ohms / m2 / mil, el que equival a 2-10 Ohms per centímetre d’escriptura.

L’invent va ser llançat al mercat al gener de 2014 gràcies a què va obtenir el finançament necessari a través d’una campanya de Kickstarter.

Circuit Scribe, el bolígraf per dibuixar circuits | Diari CatalàLa companyia que l’ha desenvolupat, anomenada Electroninks, comercialitza tant els bolígrafs com kits i accessoris. La ploma de tinta conductora es pot adquirir de manera individual per un preu d’entre 13,99-19,99 dòlars, depenent del model i les característiques.

També hi ha diferents kits que proporcionen bateries, mòduls, adaptadors i altres accessoris útils per dibuixar els circuits. El pack més senzill inclou un bolígraf, un mòdul LED i bateries a un preu de 24,99 dòlars.

Circuit Scribe, el bolígraf per dibuixar circuits | Diari CatalàTambé és interessant el kit bàsic, que ofereix la ploma més sis mòduls, una bateria de 9V, un interruptor unipolar, una plantilla de circuit, altres accessoris i un llibre d’exercicis a un preu de 44,99 $. Hi ha packs més avançats i kits especials per a les aules. Tots els productes es poden adquirir a la botiga en línia de la companyia.