CIS: victòria del PP i “sorpasso” al PSOE en el 26J

0
Mariano Rajoy Congres
Mariano Rajoy, al Congrés | Foto: Europa Press

L’enquesta del CIS augura la victòria del Partit Popular com ja va passar en les passades eleccions. A més, Unidos Podemos superaria en vots i escons al PSOE

L’enquesta preelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) augura els pitjors malsons del PSOE per les eleccions del proper 26J: el “sorpasso” seria una realitat. Segons l’enquesta, la confluència de Unidos Podemos superaria als socialistes tant en vots com en escons. Per tant, agafarien la segona posició.

La situació posaria al partit de Pedro Sánchez en una situació inèdita. L’enquesta dona a Unidos Podemos el 25,6% dels suports i entre 88 a 92 escons. Darrere aniria el PSOE, amb el 21,2% dels vots i entre 78 i 80 escons. El gran perjudicat seria el Partit Socialista, ja que, segons l’enquesta, perd escons respecte dels 90 que va aconseguir en les eleccions del desembre.

El guanyador de les eleccions, però, seria un altre partit: el Partit Popular. Un escenari que es repeteix com a les passades eleccions. Segons l’estudi, guanyaria amb el 29,2% dels vots i entre 118 i 121 escons; gairebé sense creixement amb relació al seu resultat del desembre.

Molt darrere aniria Ciutadans (C’s), que mantindria una posició estable en relació a les passades eleccions, amb un 14,6% dels vots i entre 38 i 39 escons. El partit taronja va aconseguir 40 diputats en les eleccions de desembre.

L’enquesta preelectoral del CIS també revela que ni una hipotètica aliança entre el PP i C’s ni un acord entre Unidos Podemos i PSOE assoliria la majoria absoluta. Tot i que, el bloc de l’esquerra aconseguiria més escons que el bloc de la dreta.