Com a investigat per presumpte tràfic d’influències

La jutge de Sabadell que instrueix el cas Mercuri ha citat a declarar aquest dimecres a partir de les 11.00 el líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en qualitat d’investigat per presumpte tràfic d’influències.

El mateix dia ha de comparèixer davant de la jutge –també com a investigat– l’empresari del sector audiovisual i fundador de Canal Català TV, Nicola Pedrazzoli, també per presumpte tràfic d’influències, dins d’una peça separada d’aquesta macrocausa, ha informat la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció en un comunicat –l’acusació popular en el cas Mercuri–.

Segons l’acusació popular, l’atestat policial ha revelat les enormes pressions que tant l’alcalde llavors de Sabadell, Manuel Bustos, com Nicola Pedrazzoli van exercir sobre els representants del PSC al Consell de l’Audiovisual de Catalunya per aconseguir vots favorables a la concessió d’un nou canal televisiu a Pedrazzoli.

En aquest sentit, Collboni presumptament va mantenir diferents converses amb Bustos i va ser un dels que presumptament va rebre aquestes presumptes pressions, segons Sabadell Lliure de Corrupció.

La plataforma està estudiant la petició de noves imputacions una vegada estudiat l’abast de les actuacions que es desprenen del sumari d’aquesta peça.