Ciuraneta anima els joves a incorporar-se al sector de l’oli

0
mes joves al sector de l'oli
El consell d'Agricultura durant unes jornades | Foto: Europa Press

El conseller d’Agricultura destaca el “canvi de mentalitat” del sector de l’oli

 

EP / El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha animat aquest dissabte els joves a incorporar-se al sector de la producció d’oli, i ha destacat el “canvi de mentalitat i de tendència” del sector que, segons ell, ha passat de ser un últim recurs a una oportunitat.

Ho ha dit durant la inauguració de la 18 Fira de l’Oli Verd de Maials (Lleida), en què Ciuraneta ha explicat que aviat s’enviaran les resolucions d’aprovació de 775 projectes d’incorporació de joves a l’agricultura, que suposaran un import total en ajudes de 22 milions d’euros.

Aquestes ajudes es complementaran amb una altra que s’entregarà per al pagament base, i que han sol·licitat 1.910 joves pagesos, i també amb l’assignació de drets a la reserva estatal per 858 nous joves.

“Us necessitem, no només per donar continuïtat a les empreses agràries, o futur o riquesa a les nostres comarques, sinó també perquè necessitem que el sector es nodreixi de les vostres idees, formacions i passions”, ha explicat Ciuraneta.

El conseller també ha subratllat que el sector de l’oli ha de fer una aposta per “crear marca” i millorar la comercialització i el màrqueting, cosa que considera imprescindible per afegir valor i aconseguir més marge en els preus.