Ciuraneta ha inaugurat la 35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

0
35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya
35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya
35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya
35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Tast de Vins i Caves de Catalunya amb propostes gastronòmiques

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, i la delegada del Govern, Núria Colomé, ha inaugurat avui, la 35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que es durà a terme a Barcelona del 19 al 24 de setembre, dins el marc de les Festes de la Mercè 2015.

Ciuraneta ha fet un recorregut pels diferents estands de la Mostra, que en l’edició d’enguany proposa als visitants la col·laboració amb la lluita contra el càncer a través de l’associació Vi per Vida. Els assistents podran adquirir un barret per un euro, i la recaptació anirà íntegrament a Vi per Vida.

La 35 edició de la Mostra repeteix aquest acte de solidaritat, degut a la bona acceptació rebuda en la passada edició, on la recaptació de 2.500 €, de la venda del barret per 1€ va anar destinada, íntegrament, a l’entitat social Diàlegs de Dona per a la integració de les dones del Barri del Raval de Barcelona.

Vi per Vida

La família Ayala – Cots impulsa l’associació sense ànim de lucre Vi per Vida. Fa 23 anys, el pare d’en Xavier Ayala, Josep Ayala, va morir de metàstasi, provocada per un càncer de pulmó derivat del tabaquisme. Xavier Ayala, nascut a Mollerussa, es va formar a l’Escola d’Hosteleria de Lleida i en la seva trajectòria professional ha treballat en el Restaurant Ambrosia de Lleida, l’Hotel Mas de Torrent a la Costa Brava, el Celler de Can Roca de Girona, el restaurant Moo i el Bar à Vins de Barcelona. Ayala, de 34 anys, ha estat president de l’Associació Catalana de Sommeliers i és professor de les principals escoles de Sommeliers del país. “La fundació Vi per Vida neix de la meva passió pels vins i la sentida mort del pare, i el ferm propòsit d’ajudar en la lluita contra el càncer que sempre m’han acompanyat”, explica Xavier Ayala, fundador de Vi per Vida.

A finals de febrer, Joan Massagué, en un estudi del laboratori que dirigeix al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, de Nova York, va identificar els gens i els mecanismes que controlen la metàstasi de les cèl·lules tumorals del càncer de mama i de pulmó cap a altres òrgans, principalment al cervell. El descobriment obre noves possibilitats d’investigació per combatre les metàstasis. La disseminació de cèl·lules tumorals des del tumor primari cap a òrgans distants és el principal repte a que s’enfronten els oncòlegs per combatre el càncer, ja que és la principal causa de mort per càncer, que s’estableix en el 90%. La recerca de Massagué està encaminada a definir quins són els mecanismes de colonització que les cèl·lules tumorals utilitzen per tal de poder-los inhabilitar i evitar la formació de metàstasis.

“La filantropia pública, tant de grans mecenes com dels ciutadans, és un pilar fonamental per al sosteniment de la recerca. Activitats com l’organitzada per Vi per Vida són una de les fórmules més efectives i engrescadores per involucrar al públic en una lluita que és de tots”, opina Massagué. El Dr. Joan Massagué és juntament amb el Dr. Joan Guinovart, co-fundador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), a Barcelona, ara fa nou anys.

Des dels seus inicis, el 2006, l’IRB ha implantat la metodologia desenvolupada per Massagué per a la investigació en metàstasis, que avui en dia estan desenvolupant diversos grups independents de competitivitat i reconeixement internacional. La recerca en metàstasi es du a terme principalment dins el programa d’Oncologia i en col·laboració amb grups clínics d’hospitals de Barcelona.
35a Mostra

[quote]Ayala, de 34 anys, ha estat president de l’Associació Catalana de Sommeliers i és professor de les principals escoles de Sommeliers del país. “La fundació Vi per Vida neix de la meva passió pels vins i la sentida mort del pare, i el ferm propòsit d’ajudar en la lluita contra el càncer que sempre m’han acompanyat”[/quote]

La 35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya obre les portes els propers 19 a 24 de setembre, al Passeig Lluís Companys de Barcelona (Arc del Triomf), un esdeveniment que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), que bat, novament, rècord de participació amb la presència de 81 cellers de les 12 denominacions d’origen reconegudes Catalunya.

La Mostra es consolida com un esdeveniment urbà dedicat als vins catalans, als que acompanyarà una proposta de productes de proximitat, entre els quals, a més dels embotits, conserves de peix, torrons i coques dolces i salades, destaquen els formatges artesans d’elaboradors de l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatges Artesans (Acrefa). A més, la col·laboració entre l’organització de la Mostra i Turisme de Catalunya permetrà que els visitants coneguin l’oferta enoturística del nostre país.

Sales de tast

Les dues sales de tast habilitades al recinte de la Mostra acolliran un programa de presentacions i tasts que permetran al visitant aprendre i aprofundir en el coneixement de vi i en la cultura que l’envolta. A més, entre les propostes destacables, es troba el tast de copes de l’empresa Riedel, col·laborador de la Mostra, i que vol difondre la importància de la copa en el missatge que conté cada vi.

L’Espai Selecció

Els 83 vins icona de la Mostra tenen un lloc reservat a l’Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir de grans vins en un entorn propici a la descoberta dels matisos. L’Espai Selecció manté l’accés diferenciat, per a preservar l’ambientació adequada que requereixen aquests vins singulars.