Ciutadans adverteix que Ciutadans “no donarà xecs en blanc”

0
Albert Rivera campaña 20D
Albert Rivera, durant un acte de campanya pel 20D | Foto: Europa Press

La formació taronja adverteix que volen “canviar la política i millorar la vida dels espanyols” i demana a Rajoy que retrocedeixi

El portaveu adjunt de Ciutadans a l’Assemblea de Madrid, César Zafra, ha assegurat que Ciutadans no donarà “xecs en blanc” a cap partit i s’aseurà a negociar amb els altres formacions en el cas que el President espanyol en funcions, Mariano Rajoy, retrocedeixi, ha informat davant dels mitjans de comunicació.

Zafra ha destacat que la formació taronja té la intenció de “canviar la política, fer més política i millorar la vida dels espanyols, però sobretot de fer aquestes polítiques de regeneració que tanta falta fan al país”.

Ciutadans apunta que cap altra formació ha fet l'”acció de més responsabilitat” que Ciutadans ha portat a terme amb la seva abstenció i ha declarat que el Partit Popular “està molt còmode amb la situació actual, intentant mantenir-la tal com està per així arribar a un empat tècnic”.

En aquest sentit, Zafra ha assegurat que són els altres partits “els que s’han de posar a treballar per intentar arribar al desbloqueig que tots esperen”, i ha destacat que la formació blava “menteix a la gent” en dir que un sí de Ciutadans cal per aconseguir formar govern. També ha assegurat que l’actitud de Rajoy de forçar Ciutadans per aconseguir el sí, “no serveix per a res, ja que tot seguiria igual”.

Alhora, ha plantejat que la solució idònia seria “treballar a seduir altres forces polítiques que no siguin nacionalistes” per arribar a formar Govern, esmentant el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per poder “aconseguir un Govern constitucionalista i d’àmplia majoria que permeti als ciutadans tenir el Govern que es mereixen”, ha conclòs.

Zafra ha assegurat el desig de C’s de “pensar que el senyor Rajoy no vol ser un impediment per formar govern” però ha afegit que després de tot el que s’ha vist en els passats sis mesos, “sembla que no és així”.

“En aquest cas nosaltres hem adoptat aquesta posició d’abstenció per evitar aquesta situació de bloqueig però el que no farem és donar un xec en blanc ni al senyor Rajoy ni a ningú”, ha finalitzat.