Albert Rivera vol evitar un “govern de perdedors” i, més concretament, que governi Podemos

 

Les cartes sobre possibles pactes post electorals semblen posar-se sobre la taula fins i tot abans de les eleccions. Albert Rívera, líder de Ciutadans –el partit que, segons les enquestes, serà clau per a la formació de govern- ha deixat clar aquest divendres que s’abstindrà per fer president Mariano Rajoy arribat el cas. Justifica la seva decisió en la intenció d’evitar un “govern de perdedors”, en al·lusió a una possible coalició entre PSOE i Podem. Es descarta així l’opció d’un possible tripartit per fer fora del poder el Partit Popular i, alhora, deixa entreveure quines són les intencions de Ciutadans. “Espanya va malament però podia anar pitjor”, ha defensat Rivera que ha deixat clar que no votarà “a Podem, Bildu i Compromís amb el PSOE i els que a més no guanyin les eleccions”.

La decisió de Rivera de fer aquest anunci sorprèn si tenim en compte que encara queden dos dies per les eleccions però entra dins la normalitat si tenim en compte que, segons recorda El Confidencial, quasi la meitat dels votants de Ciutadans (48%) volen que el seu partit pacti amb el PP per formar govern, mentre que un 33% es decanta per un pacte amb el PSOE. En un context de davallada dels ‘taronges’ a les enquestes dels darrers dies, caldrà esperar al diumenge a la nit per saber si aquest 33% reacciona d’alguna manera al anunci fet avui per Albert Rivera.

Més enllà de per la conseqüència lògica de poder formar govern, al Partit Popular estaran contents de l’anunci de Rivera si tenim en compte que El Confidencial també senyala que el 81% dels votants populars prefereixen un govern entre PP i Ciutadans. Cal recordar que, com va apuntar Neus Suñer en aquest diari, entre els votants del PP hi ha un 38% que es decanta entre tornar a escollir Rajoy o votar a Rivera i un 21% del votant socialista també dubta entre Sánchez i Rivera. Altra cop el 20D resoldrà si aquest 21% de votant socialista roman com votant de Pedro Sánchez o, malgrat aquesta declaració d’intencions de Rivera, decideix apostar per Ciutadans.

Compartir
Article anteriorN’hi ha prou amb la Cimera de París?
Article següentEl creador del jailbreak a creat un cotxe autònom
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]