Ciutadans deslliga els pressupostos de la investidura

0
Albert Rivera 26J
Albert Rivera amb Inés Arrimadas i altres líders de Ciutadans la nit del 26J | Foto: Europa Press

La formació d’Albert Rivera descarta canviar al ‘sí’ en la investidura de Mariano Rajoy a canvi de cap negociació dels Pressupostos Generals

El secretari general del Grup Parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, ha assegurat que les converses sobre el sostre de despesa i els Pressupostos Generals no suposaran un canvi de la formació de l'”abstenció tècnica” en la investidura a un ‘sí’.

El dirigent de C’s ha explicat que la reunió entre Rajoy i Rivera “no té encara data fixada per qüestions d’agenda” i que és el candidat qui l’ha sol·licitat, per la qual cosa la posició de C’s serà “escoltar què ha de dir, què ha pensat respecte al sostre de despesa que és el compromís que es va adquirir amb ell la setmana passada”.

A més, ha assenyalat que també li traslladaran “la necessitat que la presidenta del Congrés convoqui una data per al procés d’investidura”, ja que “sense Govern, no hi haurà Pressupostos”.

Gutiérrez ha recalcat la importància que s’elaborin els Pressupostos Generals davant de la possibilitat de presentar-los fora de termini i rebre per part de Brussel·les “una multa i, a més, els fons estructurals d’inversió per a Espanya quedarien congelats”.

“D’una banda rebrem una multa i d’altra banda deixarem de percebre uns ingressos que calen. Estem parlant de més de 6 milions d’euros. Això és urgent, no volem parlar d’una altra cosa que no sigui la urgent”, ha asseverat.

El secretari general del Grup Parlamentari de C’s ha reiterat que la responsabilitat de desbloquejar la situació “no és únicament del PSOE, cal que altres partits transitin des del seu ‘no’ a, com a mínim, aquesta abstenció tècnica perquè Espanya pugui tenir un Govern”, ha conclòs.