Ciutadans dóna un ultimàtum de 48 hores al PP

0
Juan Carlos Girauta
El diputat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

La formació d’Albert Rivera demana concreció al PP en diversos aspectes encallats de la negociació per la investidura

Ciutadans ha donat al PP un ultimàtum de 48 hores per concretar la negociació d’investidura quantificant recursos a una sèrie de mesures socials i avançant en grans reformes institucionals (Senat, diputacions i Poder Judicial).  Així ho ha assegurat aquest dijous a la tarda el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, que el dia anterior ja havia donat un toc d’atenció al PP queixant-se de que no hi havia avenços en la negociació d’investidura.

Després de quatre dies de negociacions, Girauta admet que s’està parlant “de moltes coses”, però el PP que segueix sense quantificar les mesures socials que es volen acordar i no acaba d’acceptar reformes institucionals de fons. Per aquesta raó, ha donat 48 hores i, si per llavors no es tanca l’acord, la negociació es donarà per trencada.

 

El PP resta importància

El vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha restat importància a l’ultimàtum de 48 hores que ha donat Ciutadans per arribar a un acord d’investidura i ha confiat en les possibilitats de segellar un pacte per sobre dels alts i baixos que tota negociació presenta.

En declaracions als mitjans de comunicació, Martínez-Maíllo ha subratllat que el PP no accepta límits de temps, més enllà del 30 d’agost, quan comença el debat d’investidura. “Per què 48 hores i no 24?”, ha replicat, assegurant que l’acord pot arribar fins i tot abans.

Segons ha dit, les converses amb la formació d’Albert Rivera no estan bloquejades i aquest dijous els equips negociadors han avançat en la redacció definitiva de més de 100 mesures, incloses algunes qüestions en les quals en principi hi havia diferències, tot i que admet que hi continua havent assumptes en els quals encara no hi ha acord, com en el que es refereix al ‘contracte únic’ que proposa Ciutadans.

 

Ja arribaran les xifres

El dirigent popular ha confirmat que encara no ofereixen a Ciutadans una concreció econòmica de les mesures socials que el partit taronja exigeix com a indispensables, entre les quals figura el complement salarial per a les rendes més baixes o l’equiparació dels permisos de maternitat i paternitat. “Les xifres sempre vénen al final”, ha dit Martínez-Maíllo, qui considera que primer cal pactar les mesures i després calcular el seu cost. “Estem a prop d’acordar i per tant estem a prop de les xifres”, ha afegit.