Ciutadans i PSC paralitzen la resolució sobiranista

0
Ciutadans i PSC presenten recurs
Ines Arrimadas, durant un acte al seu partit | Foto: Europa Press

 

Un recurs presentat per C’s i PSC paralitza la resolució presentada per Junts Pel Sí i la CUP. El fet que el PP encara no tingui grup parlamentari pot retrasar alguns dies la desestimació del recurs

 

La Mesa del Parlament de Catalunya ha aturat –de moment- la tramitació de la proposta presentada per Junts Pel Sí i la CUP per la qual s’establia una resolució per iniciar formalment el camí cap a la República Catalana. La Mesa ha interromput el procés aquest dimecres després dels recursos presentats per Ciutadans i Partit dels Socialistes.

La paralització de la resolució és temporal, en tant la Mesa ha de decidir si admet a tràmit, o no, el recurs presentat per Ciutadans i el presentat pel PSC. Segons informa El Huffington Post, en condicions normals, aquesta decisió s’hauria de prendre en qüestió de 48 hores però al no haver constituït el Partit Popular encara el seu grup parlamentari, aquesta decisió podria perllongar-se uns dies més.

El moviment serveix per a que els partits no-sobiranistes frenin, almenys durant uns dies, els procés legislatiu d’aquesta resolució presentada aquesta setmana per Junts Pel Sí i la CUP, només hores després que Carme Forcadell fos escollida presidenta del Parlament. Segons el Diari ARA, fonts parlamentaries els confirmen que la declaració podria ser igualment votada abans del primer debat d’investidura. Tot això, és clar, comptant que, finalment, la Mesa decideixi que els recursos presentats per C’s i PSC no tenen arguments suficients.

Compartir
Article anteriorCreen un dispositiu perquè els cecs vegin
Article següentJove de 16 anys fa tremolar l’indústria farmacèutica amb un sensor que detecta el càncer
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]