Els d’Albert Rivera demanen al PSOE ocupar ministeris al temps que segueix molt crític amb Podemos

Encara no s’han assegut a la taula de negociacions, i les converses entre PSOE, Podemos i Ciutadans semblen ja estancades i sense gaires possibilitats d’èxit. En els darrers dies C’s ha apujat exponencialment el to respecte a aquestes negociacions fins arribar al punt d’insinuar que volen ministeris a canvi de propiciar la formació de govern a l’Estat.

Fins no fa gaire, una de les crítiques que la formació liderada per Albert Rivera llençava a Podemos era el fet d’haver demanat càrrecs abans de parlar de propostes. Des que en la reunió que van mantenir Iglesias i Sánchez, Podemos mostrés un perfil més suau, Ciutadans sembla ara qui pensa més en cadires que en propostes.

Aquesta mateixa setmana, Albert Rivera va advertir que només admetria un ‘sí’ de Podemos al seu pacte amb el PSOE –però no que Podemos esperi una abstenció dels ‘taronges’ a les seves propostes-. Aquest dimarts Juan Carlos Girauta, portaveu de Ciutadans, va fer un pas més valorant un govern monocolor del PSOE com “massa dèbil”. “Fa falta el compromís dels signants [del pacte]. No puc concretar què ministeris voldríem”, va afegir Girauta en unes declaracions que no han caigut gaire bé al partit. Des de la direcció de Ciutadans, citada pel diari El Mundo, asseguren que es prioritzen les mesures polítiques abans que les cadires.

Des de Podemos reaccionen a les declaracions de Ciutadans d’aquesta setmana afirmant que “les amenaces i el radicalisme verbal” no són “el millor” per a les negociacions que comencen aquest dijous a la tarda en una reunió en la que mentre Ciutadans demana al PSOE mantenir el pacte del primer debat d’investidura, Iglesias i els seus pressionen per aconseguir un “govern a la valenciana”.

 

Compartir
Article anteriorQuè suposa la paralització del calendari de la LOMCE?
Article següentDetingut per robar més de 2.500 euros a Correos de Badalona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]