Ciutadans s’abstindrà a la segona votació d’investidura

0
Albert Rivera 26J
Albert Rivera amb Inés Arrimadas i altres líders de Ciutadans la nit del 26J | Foto: Europa Press

La direcció del parit taronja que dirigeix Albert Rivera ha decidit votar en contra de Rajoy a la primera convocatòria, però abstenir-se a la segona per “facilitar la legislatura”

L’Executiva de Ciutadans ha decidit que s’abstindrà a la segona votació d’investidura de Mariano Rajoy. Els 32 diputats del partit, per tant, es posicionaran en contra d’una de les principals promeses electorals del líder del partit, Albert Rivera, durant tota la campanya: no afavorir la continuïtat del president en funcions.  Ciutadans votarà en contra de Rajoy a la primera convocatòria, és a dir, quan es necessita majoria absoluta. En canvi, s’abstindrà a la segona, quan requereix més vots a favors que en contra.

“El pla b del govern en minoria del partit que ha guanyat les eleccions és l’única alternativa al bloqueig. No li donarem suport ni entrarem al govern, però hem d’escollir entre el més dolent i el menys dolent”, ha dit Rivera.  Segons el president de Ciutadans, “s’abstindran per facilitar que no hi hagi noves eleccions”.

Estarem a l’oposició, negociarem les principals lleis d’aquest país, liderarem les reformes amb llibertat i independència, diferents de les de Rajoy”, ha comentat Rivera. I ha conclòs: “Hem de ser responsables (…) els espanyols esperen que els polítics posem solucions, no problemes. Truco a la reflexió al PSOE”.

Rivera vol convèncer a Pedro Sánchez per tal que els diputats socialistes també s’abstinguin per així evitar més repeticions electorals. D’aquesta forma, també es facilitaria la legislatura.