Ciutadans avisa que votarà ‘no’ a Rajoy si pacta amb independentistes

0
Jose Manuel Villegas Congreso
El vicesecretari de Ciutadans, José Manuel Villegas, al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El partit d’Albert Rivera assegura que es replantejarà la seva abstenció en la investidura si sospita d’un pacte del PP amb “qui vol trencar” el país

Mariano Rajoy és conscient que per ser investit no li és suficient amb l’abstenció dels 32 diputats de Ciutadans. Si fins aquest dimarts l’opció preferida pels ‘populars’ era aconseguir el ‘sí’ a Rajoy de Ciutadans per forçar al PSOE a abandonar el seu vot en contra, la possible aproximació -Francesc Homs ho nega- entre els populars i Convergència a la votació per les vicepresidències de la Mesa del Congrés va obrir una altra possibilitat real per Rajoy i els seus: sumar l’abstenció de CDC a un ‘sí’ de Ciutadans.

Poques hores han trigat des de Ciutadans a advertir els populars del curt recorregut, com a mínim en teoria, que tindria un pacte entre el PP i el que el partit d’Albert Rivera anomena “independentistes”. En declaracions als mitjans aquest dimecres del vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, el partit ha assegurat que es replantejarien la seva abstenció en la segona votació de la investidura si sospiten que el PP té algun pacte amb independentistes.

Sense referència expressa a cap partit, Villegas considera que “no té gaire sentit parlar sobre polítiques fonamentals per al país amb qui vol trencar-lo”, ha manifestat Villegas, per a qui “el normal” és que assumptes “tan importants” com els Pressupostos o les pensions es parlin entre els partits constitucionalistes, “que són els que tenen una mateixa visió del país”.

El ‘número tres’ de Ciutadans ha demanat en concret al PSOE que faci una reflexió interna i es replantegi el rebuig a la investidura de Rajoy “sense mirar de la cua d’ull” el que fan altres partits, i al PP que “faci gestos” i tracti de “seduir” els socialistes. “PP i PSOE han d’abandonar les trinxeres perquè ara el que els toca és parlar entre ells”, ha insistit.

Les paraules de Villegas fan encara més gran les diferències que Ciutadans i PP que s’han pogut veure des de que aquests dimarts ambdues formacions pactessin el nomenament d’Ana Pastor com a presidenta del Congrés. Des de la votació, el grup propi de Convergència i les negociacions per la investidura de Rajoy han tornat a dibuixar escletxes entre dues formacions que semblaven “condemnades a entendre’s”, com expressaven alguns analistes.

 

Compartir
Article anteriorPP i Ciutadans, dividits pel grup propi de CDC
Article següentVíctor Álvarez s’afegeix a l’infermeria de l’Espanyol
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]