Segresten una dona al Baix Llobregat per forçar l’entrega de dos menors a un clan

0

Els Mossos han detingut sis membres d’un clan familiar acusats de segrestar al Prat de Llobregat a una dona per forçar l’entrega de dos menors d’edat

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis membres d’un clan familiar acusats de segrestar al Prat de Llobregat a una dona per forçar l’entrega de dos menors d’edat, familiars dels detinguts, que havien denunciat haver estat víctimes d’una agressió sexual.

Els fets van tenir lloc la setmana passada, quan els detinguts, pertanyents a un clan familiar del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, van segrestar a punta de pistola una dona, que és la tia de la mare dels nens agredits, segons ha informat la policia catalana aquest dimecres en un comunicat.

A canvi d’alliberar la dona, els raptors exigien que els tornessin els menors, que estaven amagats amb la seva mare després que aquesta denunciés que havien estat víctimes d’una agressió sexual per part de membres del clan dels segrestadors. Després de rebre la denúncia, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos d’Esquadra es va fer càrrec de la investigació per fer una valoració del nivell de risc i definir el perfil del cas.

Els agents van valorar que la dona raptada estava en una situació d’alt risc i que el marge de negociació era poc, a causa del perfil dels segrestadors, pertanyents a un clan molt conegut al barri de Sant Cosme i que ja havia protagonitzat episodis d’enfrontaments anteriors de caràcter violent a l’àmbit familiar.

Segons els Mossos, el segrest l’havia orquestrat el patriarca del clan, que és l’avi patern dels nens agredits i els raptors realitzaven trucades a la germana de la segrestada exigint-li la lliura de la nena amb una alta agressivitat, cosa que feia témer per la seguretat de la víctima. Per aquesta raó, els Mossos van organitzar un dispositiu policial amb la finalitat de pressionar els segrestadors, que poques hores després van alliberar la víctima en bon estat de salut.

A partir d’aquí, els investigadors van continuar amb la recollida d’indicis i van aconseguir identificar els nou presumptes autors del segrest, informant el Jutjat d’Instrucció número 5 del Prat de Llobregat, que va autoritzar l’entrada i escorcoll d’un edifici controlat pel clan familiar al barri de Sant Cosme. L’operació va tenir lloc el passat 29 de setembre, quan agents del Grup Especial d’Intervenció i de la Brigada Mòbil dels Mossos van realitzar sis entrades en els domicilis dels investigats.

Durant les entrades van detenir sis persones, cinc homes i una dona, d’entre 22 i 51 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors dels delictes de segrest, tinença il·lícita d’armes i tràfic de substàncies estupefaents. En els domicilis dels detinguts es van intervenir armes de foc llargues i curtes, armes blanques, defenses extensibles, 11.600 euros, material informàtic, documentació relacionada amb la investigació i una plantació de marihuana amb gairebé 80 plantes.

El jutjat d’instrucció del Prat ha decretat la llibertat amb càrrecs per a tots els detinguts, a excepció d’un d’ells que va ingressar a la presó per una ordre judicial pendent. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions, segons els Mossos, que han informat que la mare dels nens segueix amagada amb els seus fills.