Claudio Bravo ja bat rècords | Diari Català
Claudio Bravo ja bat rècords | FOTO: latercera.com

El porter xilè Claudio Bravo ja bat rècords, sent el tercer porter extranger amb més partits de la història del FC Barcelona

No és cap sorpresa que Claudio Bravo s’ha convertit en una peça fonamental en aquest FC Barcelona. Petició expressa de Luis Enrique l’estiu passat amb la intenció de generar competència amb Marc-André Ter Stegen a la porteria blaugrana, el xilè s’ha adaptat a la perfecció a la filosofia de joc de l’equip. 

Claudio Bravo és un d’aquells jugadors que dóna punts, fet que l’ha col·locat com a tercer porter extranger amb més partits jugats a la lliga en la història del club amb 50. Només el superen Roberto Bonano amb un més, 51, i Ruud Hesp amb 96 duels. Als seus 32 anys, té complicat superar el porter holandès, però no impossible.

El xilè ha demostrat l’encert del seu fitxatge fent oblidar la figura de Víctor Valdés per ser un porter molt complet en pràcticament totes les facetes del joc. Gaudeix d’una gran tècnica per jugar la pilota amb els peus i iniciar els atacs del seu equip. També té un gran domini de l’espai aeri, fonamental per defensar les pilotes parades en una plantilla com la blaugrana on escassegen els centímetres.

Xifres espectaculars

Dels 50 partits de lliga disputats per Claudio Bravo entre les seves dues temporades com a blaugrana, en 31 d’ells ha deixat la porteria del FC Barcelona a zero. Tenint en compte que és la seva competició per decisió del tècnic, les seves xifres són formidables. Aquesta temporada ja ha fet 34 parades en el campionat domèstic, que es sumen a les 71 que va fer durant la passada.

La temporada passada es va convertir en Zamora encaixant només 19 gols en 37 partits de lliga disputats, una mitjana 0,51. Aquest any, n’ha encaixat 8 en 12 duels, augmentant la mitjana fins a 0,67. Tot i això, no hi ha dubtes que s’ha anat engrandint a sota dels pals amb fenomenals parades i se l’hi recorden molt pocs errors des de que va fitxar pel FC Barcelona, pel que els 12 milions que es van pagar per ell estan sortint molt rentables.