L’escriptor italià realitzarà el pregó

L’escriptor italià Claudio Magris serà l’encarregat del pregó de la lectura de Sant Jordi amb un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en què conversarà amb Josep Ramoneda sobre el món del llibre i la lectura.

Magris (Trieste, 1939) és catedràtic de Literatura Germànica de la Universitat de Trieste, traductor de Henrik Ibsen, Heinrich von Kleist i Arthur Schnitzler i autor d’obres com ‘El Danubi’, ‘A cegues’, ‘Utopía y desencanto’ i ‘La literatura es mi venganza, escrit amb Mario Vargas Llosa.

La seva última novel·la, una obra sobre la necessitat de la memòria i la lluita contra la barbàrie, ‘No hi ha lloc a procedir’, es publicarà l’abril a Anagrama en castellà i a Edicions de 1984 en català.

Magris ha estat guardonat amb l’Erasmus Prize, el Leipzig Book Award, la Medalla d’Oro del Cercle de Belles Arts de Madrid, el Premi Príncep d’Astúries i el Premi de la FIL de Guadalajara.

El pregó de la lectura es va fer per primera vegada el 2003 amb Quino, i des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon i John Banville.