Claudio Ranieri:
L'italià considera que la clau és saltar a la gespa amb intensitat i determinació fins al final | FOTO: REUTERS

El tècnic italià Claudio Ranieri ha advertit que el Leicester té una oportunitat única per guanyar la Premier League i lluitarà fins al final per fer-ho

El preparador italià del Leicester City Claudio Ranieri ha avisat pocs dies abans de la seva visita al tercer classificat que aquesta és “una oportunitat única” de guanyar la Premier League. Segons el tècnic romà els lligams entre els jugadors, la llibertat que tenen i la seva intensitat sobre la gespa són les claus d’un equip que podria estar entre la sisena i la desena plaça però que té opcions gràcies als “dubtes dels grans”.

És una Premier League estranya. Estem al capdamunt i ho estem fent bé, és clar, però també perquè els equips grans no estan consolidats”, ha explicat Ranieri, que no obstant ha volgut avisar que “cap de nosaltres tindrà una oportunitat com aquesta. Mai més. Aquest és l’any per guanyar la lliga”.

La temporada que ve estarem entre la sisena i la desena plaça, si tot va bé, perquè Liverpool Chelsea i United estaran per sobre nostre”, continuava l’italià. “Per això aquest és l’any per saltar a la gespa amb determinació a cada partit i donar-ho tot, i ells (els jugadors) ho volen realment”, ha comentat, abans de reiterar “és ara o mai”.

Segons Ranieri la seva influència sobre l’equip no ha estat gaire, ja que el seu treball ha estat reforçar els lligams entre uns jugadors que ja van salvar una situació complicada al final de la passada temporada, quan van aconseguir sortir de la zona de descens.

En una lliga tan carregada de compromisos com la Premier el de Roma creu que la clau està en gestionar-se bé: “M’asseguro que els jugadors tinguin com a mínim dos dies de descans a la setmana. Vaig fer un pacte amb ells, jo hi confio i només els hi explicaré algunes idees sobre futbol de tant en tant, però vull que ho donin tot”, reconeixia.

A falta de 13 partits per finalitzar la lliga el Leicester és el primer classificat amb un avantatge de 5 punts sobre el Tottenham i la mateixa diferència sobre un Arsenal que és tercer. Aquest diumenge els ‘foxes’ visiten als ‘gunners’ però Ranieri encara no vol parlar de sentència: “No sé si guanyarem la lliga, però és fantàstic que ens haguem guanyat la pregunta. Quan vaig arribar havia d’assegurar la salvació i encara estem a dalt. A la era on els diners compten per tots nosaltres donem esperança. L’entrega, la intensitat i el sacrifici són les claus del nostre any, els nois gaudeixen jugant”.