Barça Real Sociedad | Diari Catala

Analitzem les 5 claus de la derrota del Barça a Anoeta contra la Real Sociedad per deixar la lliga més oberta que mai durant aquesta temporada

Messi segueix desaparegut

Des que va tornar dels partits de Sud-Amèrica, Leo Messi no carbura. No té la mateixa influència en el joc, no li surt res del que intenta i falla ocasions cantades. Quan l’argentí no està al seu nivell, l’equip ho nota. El far blaugrana ha de recuperar la seva llum si el Barça vol repetir els èxits de la temporada passada.

Suárezdependència?

És un fet: Luis Suárez és imprescindible. Davant d’una defensa tancada i ben ordenada com la de la Real Sociedad, la figura del ‘killer’ uruguaià és clau per tombar la muralla, tant pel seu oportunisme com per la capacitat  de fixar els defenses. La millor prova, el partit d’anada contra l’Atlético: mateixa situació, diferent resultat.

L’experiment de Luis Enrique al mig del camp

Medul·lar inèdita amb Arda Turan i Rafinha que no va funcionar. El joc del turc segueix sent un desastre i la paciència blaugrana no és eterna, menys encara amb un jugador que ha costat 40 milions d’euros. Desubicació, pèrdues de pilota i passades horitzontals, tres conceptes que defineixen les seves actuacions. Tampoc Rafinha va repetir la seva bona actuació a la Champions, demostrant que encara no ha recuperat al cent per cent el seu to físic.

Joc massa horitzontal

Un problema que estem repetint en massa ocasions. Falta dinamisme i velocitat en les transicions, i més encara quan s’ha d’obrir una defensa ben posicionada. Sobren conduccions llargues i falta mobilitat sense la pilota per guanyar ritme. No es pot estar sempre esperant una genialitat del trident per salvar els mobles; si els atacs són previsibles, les defenses s’imposen i, lamentablement, últimament ho són.

Pensant en el següent partit

Falta concentració. El dia del Clàssic, semblava que l’equip estava totalment fora del partit i que s’estava pensant més en la Champions League. La mateixa sensació donava aquest dissabte contra la Real Sociedad. El problema és que el Real Madrid i l’Atlético han retallat sis punts en dues jornades i que encara en queden sis. La lliga encara no està guanyada i cada partit s’ha d’afrontar com una final.