Clinton amplia l’avantatge sobre Trump a vuit punts

0
Donald Trump Hillary Clinton Superdimarts
Donald Trump i Hillary Clinton | Foto: Europa Press.

Les darreres enquestes tornen a posar la candidata demòcrata com a favorita per les presidencials de novembre després d’unes setmanes d’incertesa

La candidata demòcrata a la Presidència dels Estats Units, Hillary Clinton, ha estès aquest dimarts l’avantatge sobre el republicà Donald Trump a vuit punts percentuals, segons l’últim sondeig elaborat per Reuters/Ipsos, dos més de l’avantatge de sis punts que ja va registrar divendres passat.

L’increment en el suport a Clinton es produeix després de la Convenció Nacional del Partit Demòcrata celebrada la setmana passada a Filadèlfia, en què la candidata i els seus simpatitzants van pintar un quadre optimista dels Estats Units, i al mig de la controvèrsia pels comentaris de Trump sobre els pares d’un soldat musulmà estatunidenc mort a l’Iraq.

Prop d’un 43% dóna suport a Clinton, mentre que un 35% ratifica Trump i un 9% elegeix l’alternativa “un altre”, segons la consulta en línia, amb un marge d’error de tres punts i feta entre el 28 de juliol i l’1 d’agost a 1.289 possibles votants.

Trump s’ha enfrontat a una allau de crítiques els últims dies per part no només d’opositors sinó també d’aliats polítics després de criticar els pares del capità de l’Exèrcit estatunidenc Humayun Jan, mort a l’Iraq el 2004.

El seu pare, Jizr Jan, va tenir unes dures paraules per a Trump en la convenció demòcrata quan va parlar dijous a la nit, en què va dir que el magnat no havia sacrificat “res ni a ningú” i va criticar la petició de Trump de prohibir l’entrada de musulmans als Estats Units. Trump va respondre dient que Jan el “va atacar maliciosament”, i va suggerir que estava repetint paraules que li havia redactat l’equip de campanya de Clinton.