Clinton, candidata de garanties pels Demòcrates

0
Hillary Clinton Democrates Estats Units
Foto: Europa Press

Els experts creuen que Hillary Clinton és molt millor candidata que Sanders per enfrontar-se a Trump, especialment per conquerir el vot femení i de les minories

El partit Demòcrata dels EUA ha vist com, en les darreres primàries, el senador Bernie Sanders ha retallat distàncies a la favorita, Hillary Clinton, que encara té molt avantatge per confiar en la seva nominació com a candidata demòcrata a la Casa Blanca en les eleccions presidencials que s’han de celebrar el proper novembre.

Malgrat Sanders arriba a les properes cites de primàries ple de confiança, ho té bastant complicat per batre l’exsecretària d’Estat, segons els analistes. En declaracions a Diari Català, l’expert en comunicació política de la Northeastern University, Alan Schroeder, considera que “als Estats on encara s’han de disputar primàries el mapa afavoreix Clinton”, en referència a que la composició de la població d’aquests Estats –amb notable presència de minories- afavoreix Hillary Clinton per sobre de Bernie Sanders.

Clinton lidera les enquestes en molts dels Estats que encara no han votat i presumiblement acabarà sent qui s’enfronti a Donald Trump en les presidencials de novembre –si el partit Republicà no fa cap maniobra estranya a la seva convenció-. La imprevisibilitat del magnat immobiliari és la major amenaça per a qualsevol candidat que s’enfronti a ell i també ho serà per a Clinton.

Malgrat tot, sens dubte la millor opció dels demòcrates és Clinton per sobre de Sanders. “[Clinton] seria un rival molt més difícil per Donald Trump”, opina Schroeder. Tot i reconèixer que la imprevisibilitat de Trump pot dificultar preparar els debats a una política experta com Clinton, considera Schroeder que “ella té un avantatge per sobre de Trump i Sanders: el fet de ser dona”. Justifica aquest periodista que “Trump és molt impopular entre les dones”, així com també entre les minories –negres i, especialment, llatins-, fet que pot aprofitar Clinton per aconseguir un bon grapat de vots en Estats claus, igual que va fer l’actual president, Barack Obama, a les presidencials de 2008.

Considera Alan Schroeder que “Clinton és més llesta que Trump”, el que, juntament amb l’experiència política i en debats la poden convertir en un rival molt complicat per Donald Trump. Malgrat el magnat guanya amb diferència a molts dels Estats, entre els votants de primàries republicanes no es troben molts votants negres ni immigrants que al novembre sí votaran, i poden mostrar a Trump quin és el suport real que té.

 

Compartir
Article anteriorAccident mortal de moto a la C-153 de Barcelona
Article següentAbraham Mateo actuarà a la Barts
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]