La candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units, Hillary Clinton, ha afirmat que no va revelar que havia estat diagnosticada amb pneumònia per “no considerar que fos una cosa tan important”

En una entrevista concedida a la cadena de televisió estatunidenca CNN, Clinton ha assegurat que es troba “molt millor” després d’haver descansat, l’endemà d’abandonar un acte de commemoració de l’aniversari dels atemptats de l’11 de setembre de 2001 per motius de salut.

“Devia haver descansat cinc dies, això és el que els metges em van dir divendres, i no vaig seguir aquest savi consell”, ha reconegut, agregant que vol “acabar amb això i estar en marxa com més aviat millor”.

Clinton ha afirmat que ja ha patit situacions similars en el passat, explicant que els atacs de tos “aquesta vegada, no es dissipaven”, pel que ha estat al metge, qui li va diagnosticar una pneumònia.

“Com molta gent, vaig pensar que podria seguir endavant i superar-ho, el que òbviament no ha estat massa bé”, ha concedit l’exsecretària d’Estat.

“M’ha ocorregut diverses vegades en la meva vida, i generalment puc evitar-ho”, ha dit, referint-se als marejos.

“El que va passar és que estava compromesa per estar en els actes de commemoració, ja que era senadora durant l’11-S i és alguna cosa molt personal”, ha afegit.

Així, ha relatat que va poder sentir “el calent i humit que estava l’ambient”. “Em vaig sentir acalorada i vaig decidir que havia d’anar-me’n. En quan vaig entrar en la camioneta amb aire condicionat i vaig beure alguna cosa d’aigua, em vaig sentir millor ràpidament”, ha tancat.

Finalment, Clinton ha assegurat que ara està seguint el consell mèdic que va ignorar divendres i s’ha pres temps de descans per superar “completament” la pneumònia.

Missatge de Bill Clinton

Les paraules de la candidata demòcrata han arribat poc després que el seu marit i expresident del país, Bill Clinton, reconegués que Hillary ha patit en el passat episodis de deshidratació.

“En alguna ocasió, durant els últims anys, li ha passat el mateix quan patia una greu deshidratació. Ha treballat moltíssim com secretària d’Estat, senadora, i en els anys anteriors”, ha recordat.

Alhora, ha subratllat que Clinton es trobava “bé” abans d’anar-se’n a dormir diumenge a la nit: “Va dormir bé. Només ha estat una deshidratació”, ha recalcat, segons ha informat la cadena de televisió estatunidenca CBS.

Els Clinton han sortit així al pas de les crítiques rebudes en les últimes hores pel seu equip de campanya per la seva gestió de la seva malaltia i la informació relativa a la mateixa.