Cloverfield et donarà la tensió perfecte

0

La nova pel·lícula produïda per Abrams fa lluir a l’actor John Goodman

Es diu per part del productor J.J. Abrams que hi haurà fins a un “tercer lliurament de l’univers Cloverfield“. I és que ningú pot dubtar que la secretament comercialitzadaCalle Cloverfield 10′ (2016) dirigida per Dan Trachtenberg és una gran pel·lícula per si mateixa.

Des del començament es revela com una pel·lícula que no oculta un as en la màniga, sinó un centenar. El ritme pot ser una mica lent en la primera meitat només per afegir més i més tensió, enganxant al públic i ficant-los en la pel·lícula com si anessin a ser una de les persones més dins d’aquest búnquer.

L’actor John Goodman serà una tendència real en els dies vinents gràcies a la seva excel·lent interpretació del personatge tan estrambòtic, tan retorçat i tan complex com és Howard Stambler. Tant ell, com Mary Elizabeth Winstead (Michelle), fan brillar la pel·lícula.

La història és tan reduïda com genialment tramposa, amb girs i voltes de rosca que són intel·ligents en lloc de buides o efectistes sense més. És un d’aquests guions escrits per Damien Chazelle, Josh Campbell, Matthew Stuecken que fan remoure les neurones tot el temps.

El final és al·lucinant, però poc creïble i crec que és l’única cosa que fa trepitjar a la pel·lícula. L’argument acaba amb una nota ombrívola i alta, suficient per a pregar una altra pel·lícula que, aquest penso que era l’objectiu més clar del desenllaç.

Calle Cloverfield 10′ són intencions més profundes, tensió real i humana, psicoanàlisi mental, treball de personatge interior i coses personals que són fins i tot més aterridores que un monstre gegant. Les crispetes t’acompanyaran en un estrès perfecte.