Denuncien per blanqueig tres responsables del club de cànnabis de Sant Cugat

Els Mossos d’Esquadra han denunciat tres responsables d’un club de cànnabis de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) per blanqueig de capitals per un valor de mig milió d’euros.

Els arrestats havien estat detinguts el juliol de 2014 com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament, per tràfic de drogues, i presumptament van blanquejar més de 500.000 euros procedents del tràfic de drogues, ha informat aquest dissabte la policia catalana en un comunicat.

La investigació policial ha permès determinar que molts dels socis del club no eren consumidors habituals de cànnabis i, en la majoria d’ocasions, no consumien la droga a l’interior del local, sinó que se l’emportaven a l’exterior amb el risc de transmissió a terceres persones.

Segons la policia catalana, aquest fet prova que no es controlaven les quantitats subministrades i que el club de cànnabis utilitzava aquest pretext per fer tràfic de drogues i blanqueig dels beneficis.

L’associació investigada era una de les més grans de Sant Cugat, ja que té uns 2.000 afiliats i té una prohibició judicial per exercir la seva activitat.

Tot i això, poc després de rebre aquesta prohibició judicial es va tornar a constituir com a associació de cànnabis amb un nom i una ubicació diferents i amb el mateix domicili fiscal i la mateixa estructura, però ja ha estat clausurada definitivament.