Els càrrecs públics de l’Ajuntament de Rubí es regiran per un codi ètic

0

Tots els grups municipals es van mostrar a favor de la mesura i s’han donat de termini 6 mesos per tal d’aprovar un codi de bon govern al Ple de Rubí

El Ple municipal de febrer va aprovar per unanimitat la redacció, dins de la Comissió de Transparència i Bon Govern, d’un codi ètic que hauran de complir els càrrecs públics de l’Ajuntament de Rubí. Tots els grups es van mostrar a favor de la mesura i s’han donat de termini 6 mesos per redactar-la.

 

La proposta, presentada per Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Ciutadans (C’s) al Ple d’ahir a la tarda, va ser ben acollida per tots els grups. Ramon Capolat, portaveu ecosocialista, va afirmar que els càrrecs públics “han de donar exemple” i que el codi ètic ha de ser fruit “del consens”, mentre que el portaveu de C’s, José Abadías, va desitjar que “s’aprovi un bon codi ètic i que es compleixi”.

Per la seva banda, el portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Jordi Muntan, va proposar que, un cop aprovat el codi de bon govern, “una entitat imparcial auditi el compliment dels acords”, mentre que la portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Maria Mas, va insistir en el fet que “la transparència i les noves formes de fer polític són una prioritat del govern local”.

 

El Ple també explicita el seu suport cap a la plantilla de Delphi

A través d’una moció aprovada per Junta de Portaveus, el Ple també va expressar el seu suport cap als treballadors i treballadores de la planta santcugatenca de Delphi, després que la multinacional hagi anunciat la seva decisió de tancar-la. La fàbrica disposa de 540 treballadors directes i 170 de subcontractats, 62 dels quals són rubinencs.

A la moció, la Junta de Portaveus “lamenta que l’anunci de tancament s’hagi fet tant acceleradament, sense que abans no s’hagin explorat altres vies de negociació per trobar una sortida viable que salvaguardi els llocs de treball de la planta de Sant Cugat del Vallès”.

En aquest sentit, s’ha acordat, entre d’altres, instar el conseller d’Empresa de la Generalitat a buscar la mediació necessària per evitar el patiment i l’acomiadament de la plantilla, així com que tant el Parlament de Catalunya com el Govern català expressin el seu suport als treballadors afectats i facin les gestions oportunes davant la direcció de l’empresa per evitar aquest tancament.