Colau aconsegueix el suport d’ERC als pressupostos

0
Ada Colau Alfred Bosch
Ada Colau i Alfred Bosch, mentre atenen als mitjans | Foto: Europa Press

ERC es mostra satisfet que les comptes municipals inclouen moltes de les seves demandes

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, han anunciat un acord entre els seus partits per aprovar els pressupostos municipals, tot i que necessitaran també el recolzament del PSC i la CUP al ple del proper dilluns.

Les comptes municipals acordades entre Barcelona en Comú i ERC inclouen una partida de 15 milions per tirar endavant l’ampliació de la L10 del metro i una altra partida pel trasllat de la presó de La Model. En total, de les 23 propostes d’ERC, s’han inclòs 18 amb una inversió total de 35,9 milions d’euros per totes.

Durant la roda de premsa conjunta d’Ada Colau i Alfred Bosch, l’alcaldessa ha reconegut que encara li falta trobar el recolzament de socialistes i CUP si vol aprovar els comptes, però creu que les negociacions “estan ben orientades amb el PSC” i afirma que “amb la CUP també estem treballant intensament”. Les converses amb els cupaires es van veure enterbolides després que sorgís la noticia que un dels seus regidors a la ciutat, Josep Garganté, presumptament va demanar a un metge a fer un informe que perjudiqués a la Guàrdia Urbana.

Per la seva banda, el líder republicà ha estat preguntat per si aquest acord de pressupostos podria ampliar-se a un acord de govern. “A partir de dilluns, si s’aproven els comptes, s’obre una fase en la qual hem de parlar, i parlarem de la millor fórmula per seguir ajudant perquè la ciutat pugui avançar i es puguin cobrir les necessitats bàsiques de Barcelona”, ha respost Alfred Bosch. Colau també s’ha mostrat moderada en aquest sentit i aposta per anar “pas a pas” a l’hora de parlar de pactes estables al Consistori.

 

Compartir
Article anterior“Serà molt interessant veure a Lorenzo amb la Ducati”
Article següentL’Audiència Nacional reobre el cas de la xiulada de Copa
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]