Colau i Collboni preseten un preacord de govern

0
Ada Colau Jaume Collboni
Ada Colau i Jaume Collboni, socis de govern a l'Ajuntament | Foto: Europa Press

BenComú i PSC arriben a un acord de govern a Barcelona al que ERC rebutja sumar-s’hi

L’alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, i el líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, presentaran aquest divendres un preacord de govern entre ambdues formacions que s’haurà de sotmetre a votació entre les bases la pròxima setmana.

En una reunió de BenComú amb les seves bases dimecres passat, va existir un cert consens en assenyalar que l’acord amb els socialistes suposa una millora de la governabilitat de l’Ajuntament de Barcelona. BenComú només té 11 regidors, una xifra llunyana dels 21 que donen la majoria absoluta al ple. Amb el PSC suma quatre regidors més.

Alguns mitjans especulen ja amb els càrrecs dins el consistori que assumiran els socialistes. Sembla clar que Jaume Collboni serà segon tinent d’alcalde i assumirà la regidoria de Cultura, mentre que s’especula també amb que el PSC gestionarà els districtes de Sarrià, Eixample i Sant Andreu.

Durant la setmana l’equip d’Ada Colau havia intentat sumar a la CUP i ERC al pacte de govern. Si bé els cupaires van descartar aquesta possibilitat des d’un inici, amb Esquerra les coses semblaven més fàcils. Ada Colau va fer una crida –per mitjà d’una carta al diari ARA– al líder d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, per a que s’unís a BenComú i el PSC. Bosch, però, considera que els socialistes representen el passat i l’stablishment al consistori barceloní i rebutgen formar part d’aquest govern.

 

Compartir
Article anterior(17.00h) Últim assalt per la lliga
Article següentUnió renuncia al 26J però anirà “sí o sí” a les catalanes
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]