Colau defensa Mas pel 9N: “Hem d’estar en la defensa de drets bàsics”

0
Ada Colau
EP: Ada Colau
Ada Colau
EP: Ada Colau

Critica el 12-O: “Cada vegada més gent” prioritza drets humans i antimilitarisme

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dilluns la innocència del president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per les seves imputacions arran de la consulta del 9N, i ha acusat el PP de judicialitzar la política: “Hem d’estar en la defensa de drets bàsics”.

Ho ha dit en declaracions a TV3 recollides per Europa Press, en parlar de la seva participació dimarts a Barcelona en una de les concentracions que s’han convocat a la tarda davant dels ajuntaments catalans contra les imputacions d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau –totes dues declaren judicialment el mateix dimarts–.

Colau ha defensat que el 9N es va fer “una consulta democràtica a petició de la ciutadania: no és una qüestió de partits”, i ho ha contrastat amb l’actitud del Govern del PP.

Ha acusat el PP de tenir “una visió francament pobra de la democràcia d’avui dia” en rebutjar que Catalunya s’expressi democràticament, segons ella, i ha retreta als populars que judicialitzin el que ella defineix com a conflicte polític democràtic.

Tot i que ha constatat les diferències ideològiques amb CDC i els tres imputats, ha defensat que per sobre hi ha “les regles del joc bàsiques, que és la democràcia”, i considera que la societat catalana hi està d’acord.

12 D’OCTUBRE

L’alcaldessa ha reiterat les seves crítiques a la festa de la Hispanitat, perquè no celebra que es va descobrir Amèrica i que es comparteixen valors, llengua i cultura, sinó que s’evoca la conquesta d’un continent on “es va provocar una massacre de cultures senceres, idiomes, amb un grau de violència extrema”.

A més, ha recordat que el franquisme fins i tot ho denominava Día de la Raza, ha afirmat que aquesta celebració “ja no és pròpia del segle XXI“, i ha dit que no és el primer any que ella critica aquesta festa.

També ha constatat que una amplíssima majoria social no s’identifica amb aquesta data ni amb els valors que s’hi expressen, referint-se a que la celebració ha consistit en bona part en una desfilada militar.

“Cada vegada més gent ens volem identificar amb valors democràtics, de drets humans, antimilitaristes”, fet pel qual creu que hi ha dates millors per aconseguir unitat i cultura compartida.

Sobre l’assistència de l’alcaldessa de Madrid –afí ideològicament a ella–, Colau ha dit que és Manuela Carmena qui ha d’explicar-ho i que deu haver-hi anat per la raó institucional que la capital d’Espanya ha estat amfitriona dels actes.

Sigui pel que sigui, ha insistit que no es tracta de debatre el paper de persones concretes en la festivitat, sinó de preguntar-se “si és raonable que una societat que es diu democràtica” faci aquesta festa en ple segle XXI.

[quote]”Vergüenza de estado aquel q celebra un genocidio, y encima con un desfile militar q cuesta 800mil €! #ResACelebrar #ResistenciaIndigena”[/quote]

Titlla de vergonya que l’Estat faci “un genocidi” el 12-O i pagui una desfilada militar

“Vergüenza de estado aquel q celebra un genocidio, y encima con un desfile militar q cuesta 800mil €! #ResACelebrar #ResistenciaIndigena”, ha dit en un missatge de Twitter recollit per Europa Press.

El tuit de l’alcaldessa de BComú ha obtingut uns 1.700 retuits durant la primera hora que ha estat penjat a la xarxa social.