Colau diu que la mediació i la proximitat han de ser els “eixos principals” de la Urbana

0
Colau al ajuntament
EP: Colau
Colau al ajuntament
EP: Colau

La Guàrdia Urbana amb la nova etapa Colau

EP/ Redacció. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la mediació i la proximitat han de ser els “eixos principals” de l’actuació de la Guàrdia Urbana en la nova etapa de canvi iniciada a l’Ajuntament.

En un acte en el qual l’alcaldessa ha lliurat medalles als agents més veterans –25 i 35 anys de servei–, diplomes als recent jubilats, i ha homenatjat els familiars dels morts l’últim any, Colau ha fet una menció especial a les cinc primeres dones del cos: “Vau obrir el camí de la igualtat. Gràcies en nom de totes les dones i moltes felicitats”.

L’alcaldessa ha destacat que avui dia la presència de dones en la Guàrdia Urbana està generalitzada i és molt més nombrosa que fa alguns anys, però ha afegit que, tot i que actualment ocupen alguns càrrecs d’alta responsabilitat, queda molt camí per recórrer en aquest sentit.

Colau s’ha compromès personalment amb el pla d’igualtat de la Guàrdia Urbana per continuar avançant en la paritat al cos.

CONVIVÈNCIA, DEMOCRÀCIA I SEGURETAT

L’alcaldessa ha remarcat que la Guàrdia Urbana ha de vetllar per la convivència, la democràcia i la seguretat a la ciutat i ha agraït als agents la seva vocació de servei públic i la seva empatia com a valors molt presents que “formen part de l’ADN” del cos.

També els ha agraït que es “deixin la pell” en el seu treball, i ha subratllat la importància del seu treball perquè, per a ella, la Guàrdia Urbana és la primera línia de l’Ajuntament amb la ciutadania.

GAUDIU DE LA CIUTAT

Colau ha animat els agents jubilats que gaudeixin de la multitud d’activitats que ofereix Barcelona després d’haver-la protegit durant tants anys i haver viscut la seva evolució.

“Heu viscut els grans canvis de Barcelona, i, els últims anys, els efectes de la crisi que ha causat una fractura social”, ha afirmat a l’acte al qual també ha assistit el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.