Ada Colau: “El contracte del MWC es pot trencar, però per situacions excepcionals que no s’han donat”

0
MWC
Foto: Europa Press

L’alcaldessa de Barcelona ha volgut treure ferro a l’absència del president de la GSMA en la jornada inaugural de l’esdeveniment, al costat de la resta d’autoritats: “estava nerviós per saber quin era l’impacte de la vaga”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dijous a RAC1 que la GSMA podria trencar el contracte per a seguir celebrant el Mobile World Congress (MWC) fins al 2023 a la capital catalana però per “situacions d’excepcionalitat, que no és el cas“.

Creu que els organitzadors tenen motius per a estar satisfets amb l’edició, que ha estat la de “més èxit” de la història, i que els efectes de la vaga han estat “portables“. De fet, ha dit tenir la “consciència tranquil·la” sobre la gestió del conflicte.

Ada Colau ha explicat que el contracte signat per mantenir el MWC a Barcelona inclou determinades clàusules que permeten la seva rescissió davant situacions “d’excepcionalitat” – com ara un cas de pandèmia, ha exemplificat – o per incompliment d’algun dels punts acordats – “tal com passa en qualsevol contracte“, ha puntualitzat -.

Per afavorir l’entesa amb John Hoffmann, president de la GSMA, les administracions públiques es van comprometre a posar en marxa la L9 fins al recinte firal de l’Hospitalet on se celebra el congrés i a garantir “el dret a la mobilitat en els serveis bàsics però no de forma més específica que això“, ha assegurat l’alcaldessa, que no creu “en absolut” que el MWC pugui deixar de celebrar-se a la capital catalana en els propers anys.

Així, ha volgut treure ferro a l’absència de Hoffmann en la jornada inaugural de l’esdeveniment, al costat de la resta d’autoritats: “estava nerviós per saber quin era l’impacte de la vaga“. A parer seu, el Mobile World Congress s’ha consolidat definitivament i gràcies en part al fet de celebrar-se a Barcelona. “Hem de tenir més autoestima”, ha reclamat tot lloant les característiques de la ciutat.