Colau es mostra “orgullosa” del cop de puny sobre la taula que ha fet la ciutadania

0
Foto: Europa Press

Colau parla de “revolució democràtica” al poc de conèxier els resultats del 20D

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat aquest diumenge orgullosa de Catalunya després de conèixer la victòria d’EnComúPodem en aquesta autonomia en aconseguir 12 diputats a les eleccions generals: “La ciutadania ha donat un cop de puny sobre la taula. Les institucions i els recursos públics són nostres”.

“Hem vingut per posar la política de cap per avall i iniciar una autèntica revolució democràtica”, ha clamat Colau –que tanca simbòlicament la candidatura d’EnComúPodem–, que llegeix aquests resultats com el principi d’un enorme canvi que tindrà molts episodis, tots protagonitzats per la ciutadania.

Colau, que ha iniciat el seu discurs dient que no se l’ha preparat, convençuda que li sortiria sol, ha eludit a l’orgull que sent “de la gent de baix, de la gent invisible, de les dones –ha fet el símbol feminista amb les mans–, dels immigrants i dels aturats”.

Ha remarcat l’orgull que sent amb els resultats a Catalunya, regió que “sempre ha derrotat el PP, el bipartidisme i el recanvi del bipartidisme que volia ser C’s”, i ha defensat les sobiranies en plural.

L’alcaldessa, que ha comparegut després del candidat Xavier Domènech, ha presumit que “sense cap poder fàctic i fins i tot amb una televisió pública en contra”, la gent menyspreada ha guanyat a Catalunya contra tot pronòstic.

Ha destacat que EnComúPodem –formada per Podem, ICV, EUiA, Equo i BComú– ha millorat resultats a Barcelona respecte a les eleccions del 24 de maig que la van portar a l’alcaldia de la capital catalana: “Hem demostrat que l’impossible és possible”.