L’alcaldessa de Barcelona remarca la “arrogància” de Pablo Iglesias en un llibre

 

L’alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, marca distàncies respecte Podemos i, més en concret, el seu líder nacional, Pablo Iglesias. “Hi ha un cert estil de Pablo [Iglesias] amb el que no conectem. És una diferència d’estil personal i política”, expressa Colau al llibre Ada, la rebelión democràtica, escrit pel periodista Joan Serra. Al llibre es remarquen les diferencies que Colau troba entre la formació ‘morada’ i la de Barcelona.

“Barcelona en Comú no és Podemos. No ho ha estat mai”, diu Ada Colau, que va rebre el recolzament d’Iglesias quan es va presentar a l’alcaldia igual que altres candidatures municipals a València, Madrid, Corunya, etc. Critica Colau que, en el moment de la creació de Podemos, Iglesias “actués amb tota l’arrogància” per no tenir en compte els moviments socials previs que van propiciar l’èxit de la formació. Entre aquests moviments es troba la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que l’alcaldessa va liderar.

També critica Ada Colau el nom de la formació, Podemos. “Ens va molestar moltíssim” que escollissin aquest nom, expressa Colau, que recorda que ‘Sí se puede’ va ser una consigna que va fer famosa la PAH. “Hi havia un context d’oportunitat”, analitza Colau respecte al naixement de Podemos, però critica que “no l’havien generat ells, l’havia generat molta gent”.

Les declaracions d’Ada Colau en aquest llibre coincideixen amb la crisi interna que gestiona Pablo Iglesias des de fa dies i que amenaça amb complicar més la convivència interna al partit, a més de les negociacions amb Pedro Sánchez, que estan marcades per la desconfiança mutua entre socialistes i ‘morats’.

Compartir
Article anteriorUna classe de conducció amb Ayrton Senna
Article següentDesconvocada la vaga a les estacions d’esquí
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]