Colau planteja convertir En Comú en partit polític

0
Ada Colau En Comú nou partit
El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech i l'alcaldessa Ada Colau en un moment de la conferència. Foto: Europa Press.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat avui la intenció de posar en marxa un nou partit d’esquerres a Catalunya

En Comú vol passar a ser una formació política estable i que superi les “coalicions i sopes de lletres” amb que anaren a les eleccions municipals i generals. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntamet amb el seu equip de govern, han anunciat aquesta decisió en una conferència de premsa celebrada aquest dilluns.

L’objectiu és constituir un nou subjecte polític que passi a ser la referència de l’esquerra “del canvi” a Catalunya. Per decidir si arribaran a ser un partit polític o no, s’iniciarà una etapa de debat intern, que culminarà amb una assemblea constituent, on s’hauran de debatir qüestions com l’encaix de l’esquerra tradicional catalana – EUiA i ICV – dins el nou projecte i el paper de Podem dins aquest nou projecte polític.

L’alcaldessa ha remarcat que és important que la nova formació mantingui el “carácter ciutadanista” i que segueixi apostant pel municipalisme. Segons el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, els resultats de la confluència a les generals han demostrat que no són “només una alternativa de les clases populars de Barcelona, sinó també de país”. Per aquest motiu, diu, és necessari “articular un nou espai català” i aprofitar així l’experiència dels comicis on s’han presentat les confluències.

Colau ha deixat clar que les negociacions i les posteriors decisions s’han de prendre primer dins cada partit i que “no hi ha negociacions entre cúpules i executives, no reneguem de ningú; benvingudes les trajectòres i les històries de tot el món”.

Els partits interpel·lats s’ha mostrat receptius i positius davant l’anunci de l’equip de Barcelona En Comú. La diputada al Parlament per CSQEP, Marta Ribas, ha afirmat que “és necessari consolidar un espai d’esquerres alternatives, feminista, ecologista, per al dret a decidir i amb voluntat de govern”.

Segons ha anunciat l’Executiva de En Comú, el procés de creació es “farà bé” i no s’establiran límits de temps, tot i que han anunciat que és probable que en un període de més o menys un any es pugui celebrar l’assemblea constituent.