Colau proposa a ERC formar part del Govern del “canvi”

0
Ada Colau Alfred Bosch
Ada Colau i Alfred Bosch, mentre atenen als mitjans | Foto: Europa Press

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, proposa a ERC sumar les forces i formar part del Govern de la ciutat juntament amb el PSC

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una carta oberta a l’ Ara, fa una crida a Alfred Bosch, i cap de llista d’ERC, amb l’objectiu que accepti integrar un govern d’esquerres a la ciutat de Barcelona. Colau fa referència a la formació d’un govern del “canvi” i pretén que ERC acabi amb el vet al PSC.

Colau argumenta la seva posició remarcant les coincidències en el model de ciutat que s’han anat produint durant aquests onze mesos de mandat entre les quatre forces d’esquerres – inclosa la CUP, que declina ser part de l’Ajuntament-. Un dels exemples de la unió de les forces és la gran modificació pressupostària que va acabar sumant aportacions de diferents forces.

A més, l’Alcaldessa de Barcelona senyala que l’entrada d’ERC en un govern ampli seria “una via per bastir ponts i teixir aliances” en relació al procés sobiranista.

 

La contraoferta de Bosch

Bosch, per la seva banda, ha ofert a Colau formar un govern amb ERC i la CUP. És a dir, sense el PSC. Una oferta que l’Alcaldessa de Barcelona no considera viable, ja que “suposa comptar amb el suport extern de CiU”.

El cap de files d’ERC ha declarat que la proposta de pacte que ofereix l’equip de Colau parteix de la base que el PSC és “imprescindible”. A més, senyala que se’ls convida a entrar en un govern prèviament negociat.

Entre ERC i BComú hi ha previstes trobades aquests dies. L’objectiu és veure si desbloquegen les situacions. D’altra banda, però, l’acord entre BComú i PSC és imminent, encara que els dos partits necessiten l’aval de les bases.