La comitiva de La Mercè ha començat després de la missa fins a l’Ajuntament en un ambient festiu, ciutadà i tradicional, amb música de la Banda Municipal, ‘gegants’ i l”Àliga’ de la ciutat.

Puigdemont i Colau s’han trobat davant de la basílica de la Mercè després de la missa -a la qual no ha assistit Colau però sí el president del Govern-, on s’han saludat cordialment abans de començar la comitiva, en què també han participat la parella de Colau, Adrià Alemany, i el seu fill.

L’alcaldessa i el president han rebut salutacions i aplaudiments de ciutadans en el seu camí cap a la plaça Sant Jaume des de la basílica, a la qual també ha assistit l’expresident del Govern Artur Mas; els consellers Jordi Jané i Santi Vila; la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, i el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

També han acudit l’exalcalde i líder municipal de CiU, Xavier Trias; la de C’s, Carina Mejías, el d’ERC, Alfred Bosch, i el del PP, Alberto Fernández, que han participat després a la comitiva, a la qual s’han sumat altres tinents d’alcalde i regidors de tots els grups, excepte de la CUP, que no participarà en els actes institucionals.

La comitiva ha arribat a l’Ajuntament per presenciar des del balcó el ‘Ball de l’Àliga’ i de ‘gegants’, en una plaça Sant Jaume plena de ciutadans que presenciaran després la jornada ‘castellera’ de la festa més.