Colau retirarà la potestat de casar a aquells regidors que es neguin a casar homosexuals

0
Ada Colau alcaldia barcelona
Foto: Europa Press

Una sentència del Síndic de 2014 avala la iniciativa del govern municipal

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, retirarà immediatament la potestat de casar els edils que es neguin a casar persones del mateix sexe, ha anunciat la regidora de Cicle de la Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez en declaracions als periodistes.

Alcaldia atorga a Barcelona aquesta potestat als regidors i té també la capacitat de retirar-la a través d’un decret, ha detallat Pérez, que ha explicat que presentaran aquesta mesura -de la qual assegura que ja tenen coneixement els grups municipals- davant del Consell LGTBI, que es reuneix la tarda d’aquest dijous.

Pérez ha recordat que el 2014 un regidor del PP es va negar a casar dues lesbianes fent objecció de consciència, i que el cas va arribar al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que va concloure que representava una vulneració dels drets de la parella, cosa que comparteix el Govern municipal i el consell.

La regidora ha ressaltat que el Síndic va instar l’Ajuntament a prendre mesures i que, malgrat que no tenen constància que actualment cap regidor plantegi una objecció de consciència davant del matrimoni civil entre persones del mateix sexe, han impulsat aquesta mesura per garantir que no es vulneren drets de parelles homosexuals.

Ha anunciat que l’Ajuntament preveu ubicar el Centre Municipal de Recursos LGTBI -previst al Pla Municipal GTB 2010-2015- a un local municipal al carrer Comte Borrell, al barri de Sant Antoni, que té 1.314 metres quadrats de superfície disponible distribuïts en dues plantes.

L’espai haurà de ser adequat als nous usos del local després que el visitin les entitats, i per això l’Ajuntament arreglarà l’espai segons el seu pla funcional, que està en fase de disseny i aprovació a través d’un procés participatiu amb les entitats.

El consell abordarà també en aquesta sessió la constitució d’un grup de treball de seguiment de l’aplicació del la Llei contra la LGBTIfobia, ja que el Govern municipal considera que cal impulsar amb el consens dels grups polítics del consistori i també de les entitats.