El Grup Britànic ja va actuar l’any 2009 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

Aquest 25 i 26 de maig, el grup britànic Coldplay, creador de l’himne de Pep Guardiola pel Barça, ‘Viva la vida!’, presenten al Palau Sant Jordi de Barcelona el seu nou àlbum anomenat ‘A Head Full Of Dreams!’.

Però, en veritat, per Coldplay no és la primera vegada que aterra a la ciutat comtal. I és que ja, l’any 2009, la banda va actuar a l’antic Estadi Olímpic Lluís Companys per presentar el seu quart àlbum d’estudi, ‘Viva la Vida or Death and All His Friends‘ (2008), produït per Brian Eno. Lamentablement, aquella actuació va ser valorada pels crítics musicals com “un desastre”, ja que va estar envoltada d’un excessiu festival de corts de so amb els que el públic no sentien els instruments musicals i amuntonats problemes tècnics que van acabar deslluint l’actuació.

Les comparacions són odioses? El cert és que sí i pot ésser que milers de fans estiguin pendents de criticar si la presentació del nou treball del grup, en aquest 2016, es trobi, malauradament, a la mateixa alçada de l’esdeveniment de 2009.

Possiblement no serà així, ja que, als que anomenen ara com els Succesors d’U2, ‘L’herència d’Oasis’, o ‘Els joves Radiohead‘, venen amb un treball potent i anys d’experiència. Els londinencs tornen amb tocs d’Avicii, el gran productor suec de grans èxits musicals, es deixen acompanyar per Beyoncé en un espectacular tema com és ‘Hymn for the Weekend‘ i la diva sueca To Love. Tot això ho comporta un disc ben elaborat que vol llimar l’estil R&B, el Disc, el Pop èpic i les Excursions africanes.

Coldplay, no cometrà els mateixos errors i, de ben segur, es ficaran a les butxaques als 130.000 catalans i catalanes que els esperen aquests dos dies de maig al Palau Sant Jordi.