Collboni (PSC) parla sobre l’hotel del Deutsche Bank

0
Collboni
EP: Collboni
Collboni
EP: Collboni

El líder socialista per Barcelona diu:”ha començat malament i acaba pitjor per la moratòria”

EP/Redacció.  El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat aquest dijous que el projecte d’ubicar un hotel a l’edifici del Deutsche Bank a l’encreuament entre passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal “ha començat malament i acaba pitjor, a causa de la moratòria” d’allotjaments turístics promoguda pel Govern d’Ada Colau.

Ha defensat en un comunicat que ha començat malament perquè el projecte inicial, amb el suport de l’anterior Govern municipal de CiU i del PP, estava “sobredimensionat” i no comptava amb el suport dels veïns i de la resta de grups de l’oposició.

Considera que la situació ha empitjorat després que el promotor –el fons d’inversió KKH– hagi retirat el projecte d’hotel i plantegi altres usos per a l’edifici, de manera que la ciutat “deixa escapar un miler de llocs de treball en un moment en què generar ocupació hauria de ser una de les prioritats”.

  “Aquest és el model de la senyora Colau? Substituir els hotels per pisos de luxe? Què guanyarem els barcelonins?”, s’ha preguntat Collboni, després que el promotor hagi proposat destinar l’edifici a habitatges de luxe, cosa que per a l’Ajuntament no és una proposta en ferm sinó una declaració d’intencions que hauran d’estudiar.

En el ple municipal d’aquest divendres el PSC presentarà un prec perquè Colau “rectifiqui i aixequi parcialment” la moratòria de llicències turístiques, ja que per als socialistes no té sentit que la mesura sigui igual a tots els districtes, perquè no tenen la mateixa pressió turística.