Colòmbia confirma que l’ELN ha segrestat a la periodista espanyola

0
Salud Hernández-Mora Colòmbia

El Ministre de Defensa colombià, Luis Carlos Villegas, ha assegurat amb “certesa” que l’ELN està darrere de la desaparició de Salud Hernández-Mora

Després de la desaparició de la periodista del diari El Mundo Salud Hernández-Mora el passat dissabte a Colòmbia  i de les declaracions del Grup Antisegrest i Antiextorsió (GAULA) que asseguraven que “no se la van endur contra la seva voluntat”, el Ministeri de Defensa del país s’ha manifestat. Luis Carlos Villegas, ministre de Defensa de Colòmbia, ha confirmat “amb certesa” que Hernández-Mora i els altres dos periodistes desapareguts a Catatumbo estarien “en mans” de la guerrilla de l’Exèrcit de Lliberació Nacional (ELN).

La teoria que plantejava fa uns dies el president Juan Manuel Santos es veu ara confirmada. Abans, deia que no estava “100% constatada”. “Informació d’intel·ligència confirma amb certesa que l’ELN és el responsable de la desaparició dels periodistes”, ha assegurat Villegas, ministre de Defensa colombià.

Villegas ha afegit: “Ha passat temps més que prudent per al retorn d’aquests periodistes. La responsabilitat de la integritat i llibertat de periodistes responen exclusivament a l’ELN”. També ha declarat que el Comitè Internacional de la Creu Roja està preparat per respondre als protocols de lliurament dels segrestats.

Amb la periodista espanyola Hernández-Mora, hi ha també en parador desconegut dos companys de professió: Diego D’Pablos i Carlos Melo. Hernández-Mora estava treballant en un reportatge sobre el segrest de menors quan va ser vista per última vegada al Tarra.