Com han votat els candidats? Eleccions 27s

4
Eleccions 27s
@twitter
Eleccions 27s
@twitter

Mas veu una gran victòria de la democràcia

El president de la Generalitat i número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, ha afirmat aquest diumenge que el 27S és una gran victòria de la democràcia a pesar “dels molts obstacles” que hi ha hagut per part del Govern espanyol, segons ha criticat.

“Avui hi ha una gran victòria de la democràcia. La democràcia ja ha guanyat a Catalunya i també ha guanyat a Espanya, a Europa i al món”, ha conclòs en declaracions als periodistes després de votar al col·legi Infant Jesús de Barcelona.

La votació d’Artur Mas  ha estat com a mínim accidentada. Un grup de persones ha desplegat dues banderes espanyoles i dos cartells de VOX, un a cada costat. En els cartells es recordava l’article 155 de la Constitució, el de la suspensió de l’autonomia, i també es podia llegir “Sóc català i espanyol”.

Eleccions 27s
@twitter

Albiol vota “esperançat” per l’alta participació

Després de votar al CEIP Lola Anglada de Badalona (Barcelona) poc després del migdia d’aquest diumenge, Albiol ha destacat l’alta participació “en barris on normalment per les eleccions autonòmiques no es participa”, amb cues a l’Hospitalet, Badalona i Cornellà.

“Estem veient cues a tots els col·legis de Catalunya i això és importantíssim per aconseguir que no només votin els d’un costat sinó una majoria molt important de catalans”, ha valorat.

Rabell anima a votar

Lluís Rabell, ha demanat aquest diumenge a les persones que fins ara no han vist les eleccions autonòmiques com “les seves o importants”, que facin un pas endavant per deixar sentir la seva veu.

Ho ha dit després de votar en el seu col·legi electoral a Barcelona, on ha fet una crida a la “participació ciutadana”, i ha catalogat aquests comicis com a transcendents i d’una gran importància.

Rabell ha assenyalat que, com més alta sigui la participació, “més legitimats estaran els resultats d’aquestes eleccions i més guanyarà la democràcia”.

Eleccions 27s
@twitter

Iceta veu possible que la participació superi el rècord

El candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, ha desitjat que la participació a les eleccions catalanes d’aquest diumenge superi el rècord històric en unes eleccions al Parlament, i ho ha vist possible per la manera com s’ha desenvolupat la campanya i la importància que s’ha atorgat als comicis.

En declaracions als mitjans després de votar a la Universitat de Barcelona (UB), Iceta ha destacat que els socialistes seguiran defensant les seves idees que la solució a l’encaix de Catalunya a Espanya passa per una solució acordada “sigui quin sigui el resultat” d’aquesta nit.

Eleccions 27s
@twitter

Romeva, convençut que es complirà el mandat democràtic

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, s’ha mostrat convençut aquest diumenge que es complirà el mandat democràtic que els ciutadans manifestaran a les urnes “sigui quin sigui”.

En declaracions als periodistes després de votar al casal Mira-sol de Sant Cugat (Barcelona), ha qualificat la jornada d’especial i important perquè permet que la gent s’expressi i “simplement digui quin és el seu projecte i la seva visió de futur de país”, que segons la seva opinió és el més important en les democràcies del segle XXI, per la qual cosa s’ha declarat content d’arribar fins a aquest punt.