Com queden els diputats al Parlament?

0
diputats al Parlament - Diari Català
Els membres de la Mesa
diputats al Parlament - Diari Català
Els membres de la Mesa

JxSí retira la seva proposta d’ocupar les primeres files de les dues bancades del Parlament

La Mesa de la Diputació permanent del Parlament ha acordat aquest divendres que JxSí i la CUP ocupin la bancada esquerra de l’hemicicle i la resta de partits la dreta, trencant el tradicional esquema i configurant un bloc d’independentistes i un altre de no independentistes, els diputats al Parlament queden repartits.

Segons fonts parlamentàries, la iniciativa ha estat ratificada per tots els grups “en línies generals, tot i que amb algunes reserves”, després que JxSí hagi donat marxa enrere i retirat la seva proposta d’ocupar els dos costats de la bancada al costat de la CUP.

La nova ubicació aprovada, situa C’s “al lloc que li toca com a oposició”, en la banda dreta i després dels membres del Govern, que ocuparan com sempre la primera fila de diputats al Parlament.

Els diputats de SíQueEsPot seuran en els primers escons de la cantonada de la bancada dreta i, darrere, els del PSC, relegant als del PP a les últimes butaques d’aquesta part de l’hemicicle.

Els membres de la Mesa de la Diputació permanent han aprovat aquesta distribució dels diputats al Parlament per al ple de dilluns, dia que es constitueix el Parlament després de les eleccions del 27 de setembre: “Però si la nova Mesa elegeix canviar-la, es podrà fer, tot i que hi ha bastant consens”, han concretat les esmentades fonts.

TRENCAR LES DINÀMIQUES

En declaracions als mitjans al Parlament, el representant del PSC a la Taula de la Diputació permanent, Celestino Corbacho, ha admès que la ubicació aprovada és millor que la inicialment proposta per JxSí, però ha alertat que “trenca les dinàmiques parlamentàries de sempre”, basades en una distribució ideològica de l’eix esquerra-dreta.

Ha confiat que després de la constitució de la nova Mesa del Parlament dilluns “es torni a la distribució de sempre”, que permetria al PSC seure en la bancada esquerra que dilluns ocuparan JxSí i la CUP.