Els blaugrana van dominar per complet el partit fins poc després de l’empat de Benzema, moment en el qual el Madrid va superar en tot al Barça

Novament, el virus FIFA després d’una aturada de seleccions ha passat factura al Barça. El combustible dels blaugrana va durar fins el segon terç de partit. Després de l’empat de Karim Benzema, els homes de Luis Enrique van desaparèixer per complet del terreny de joc en un enfrontament dominat totalment durant la primera part i l’inici de la segona, tot i que no amb un ritme massa alt.

Des del primer minut de joc es va veure un Barça poc recognoscible. El Real Madrid va entregar la pilota i va regalar metres tancant-se al darrere, però els blaugrana no ho van aprofitar. La circulació de pilota en cap moment va apropar-se a la velocitat habitual, convertint el domini en un avantatge estèril i imprimint un ritme lent al partit, a excepció d’alguna espurna deixada anar per Luis Suárez.

A partir de l’empat madridista, ni tan sols això. El Real Madrid va aconseguir sobrepassar els blaugrana amb jugades ofensives molt verticals que van acabar decantant la balança. El Barça va partir-se i no aconseguia ni combinar ni exercir pressió sobre el rival per incomodar les seves transicions. El nivell físic dels blancs al final del partit va estar molt per sobre en el tram final de partit i els va donar tres punts fonamentals per donar vida a un equip que semblava enfonsat fa només uns dies.

En especial, aquesta fatiga física va afectar el trident format per Neymar, Luis Suárez i Leo Messi. Van estar totalment desapareguts durant tot el partit, una clara conseqüència dels més de 70.000 quilòmetres de vol que van fer entre els tres la setmana passada. El pitjor de tot és que, aquest mateix dimarts, el Barça s’enfronta a l’Atlético a la Champions League i que tres dies són molt poc per recuperar la frescor.