El ral·li més complicat de la temporada pels pilots

Evitar els problemes serà determinant en el Ral·li de Gal·les GB d’aquesta setmana (del 12 al 15 de novembre), quan els pilots disputin dues de les tres jornades sense assistència intermèdia en els ràpids i relliscosos trams boscosos.

La primera jornada del divendres se celebrarà al centre de Gal·les i constarà de més de 130 quilòmetres cronometrats amb una sola oportunitat per canviar pneumàtics. L’últim dia de la temporada de 2015 del WRC, el diumenge, ni tan sols oferirà aquesta oportunitat, per la qual cosa la resistència passarà a primer plànol i tots aquells que gaudeixin d’un ral·li sense problemes seran recompensats.

Encara que només un tram es mantindrà completament idèntic a l’any passat, les pistes forestals seran familiars per als pilots del WRC. Les 19 especials s’han disputat d’alguna manera en les dues últimes edicions, encara que hi ha diverses seccions noves. El ral·li tindrà la seva seu novament en Deeside i el parc d’assistència acollirà als equips per primera vegada el diumenge.

Després de la sortida en la nit del dijous en Llandudno, la jornada del divendres es dirigirà del sud al centre de Gal·les per disputar dos bucles idèntics de tres trams. Hafren de 32,14 quilòmetres serà el més llarg del ral·li, mentre que Sweet Lamb és un dels favorits dels afeccionats i Myherin i el seu parc eòlic tornen després d’un any d’absència.

El dissabte serà la jornada més llarga de la carrera amb 143,32 quilòmetres cronometrats i arrencarà amb dues passades per les especials de Dyfi i Gartheiniog. Les segones passades per Dyfnant i Aberhirnant seran nocturnes i entre bucle i bucle se celebrarà la súper especial Chirk Castle.

L’últim dia es correrà en el nord i comptarà amb el retorn a l’itinerari de la mítica especial d’asfalt de Great Orme, que compta amb el mar com a excel·lent teló de fons (foto). També es donaran dues passades per Brenig, la segona de les quals serà el Power Stage en directe que atorgarà punts extres als tres pilots més ràpids.

En total, es disputaran 310,15 quilòmetres cronometrats en un recorregut de 1.469,29 km.