Comença la desfilada de la Festa Nacional a Madrid

0
Reis Felipe i Letizia
EP: Reis Felipe i Letizia
Reis Felipe i Letizia
EP: Reis Felipe i Letizia

El 12 d’octubre a Madrid

Els Reis Felipe i Letizia presideixen des de les onze del matí a la plaça de Cánovas del Castell de Madrid, també coneguda com a plaça de Neptú, la desfilada militar amb motiu de la Festa Nacional sota un cel que amenaça pluja.

A bord d’un Rolls Royce, els monarques han arribat pocs minuts després de les onze del matí acompanyats de les seves filles, la Princesa Leonor i la Infanta Sofia, i han estat rebuts pel president del Govern, Mariano Rajoy; el ministre de Defensa, Pedro Morenés; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes; l’alcaldessa de la capital, Manuela Carmena; i el cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), almirall Fernando García Sánchez.

Felipe VI ha vestit en aquesta ocasió l’uniforme de capità general de l’Armada, mentre que Letizia s’ha decantat per un vestit jaqueta i faldilla en color blau marí. La Princesa d’Astúries i la Infanta portaven faldilla i jaqueta en tons marrons.

Després de l’arribada dels Reis i les seves filles, s’ha escoltat l’himne d’Espanya i després els Reis s’han col·locat, al costat de Rajoy i la resta del Govern, en la tribuna presidencial. Des d’allí han presenciat l’homenatge als quals van donar la seva vida per Espanya i posteriorment el monarca ha estat l’encarregat de dipositar una corona de llorer en el monument als caiguts. En finalitzar aquest homenatge li ha arribat el torn a la Patrulla Àguila, que ha fet una passada formant els colors de l’ensenya nacional.

Entre els convidats a la desfilada, s’ha pogut veure en les tribunes al costat de la presidencial als presidents de les comunitats autònomes –excepte els de Catalunya, País Basc i Navarra–; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; els portaveus dels grups parlamentaris; i autoritats com els presidents del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem.