Els comentaris polítics masclistes a Twitter

0
Begoña Villacís és una de les dones que ha rebut atacs masclistes per Twitter
Begoña Villacís és una de les dones que ha rebut atacs masclistes per Twitter | Foto: Europa Press

Begoña Villacís, Inés Arrimadás o Anna Gabriel són algunes de les dones que han patit comentaris masclistes per part de companys polítics

Cada cop hi comença a ver més dones que es dediquen a la política. Malgrat això, el masclisme continua present. Diferents publicacions a Twitter per part d’altres polítics que ataquen a dones que es dediquen al mateix recorden aquesta xacra que continua present. A més, hi ha una màxima representació a les xarxes socials, on cadascú és lliure de dir el què vulgui … Fins que apareixent les crítiques. Quines declaracions masclistes a Twitter han sigut les més destacades?

 

Atacs a les dones de C’s

Dues de les dones de Ciutadans (C’s) han rebut comentaris masclistes per part d’altres polítics. El secretari general del Partit Popular de Galapar i regidor de l’Ajuntament del municipi, Ángel Camacho Lázaro, va dir que la portaveu de C’s a l’Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, era “fondona”. Concretament, va escriure això a Twitter: “ #LMVillacis es cosa mía, o Villacis se ha comido toda una fàbrica de bollos y se està poniendo fondona”. El tuit va ser esborrat per les crítiques que va generar i va afegir un altre demanant disculpes a la portaveu.

Begoña Villacís va respondre al comentari de Camacho amb el hashtag #yotambiénsoyfondona. I va comentar: “no es cuestión de tallas, es cuestión de dar la talla”. Tot el partit va donar suport a la portaveu.

La líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, també ha rebut comentaris masclistes. El tertulià, escriptor i exportàveu del Govern d’Aznar, Miguel Ángel Rodríguez Bajón, va crear una polèmica a l’escriure a Twitter que Arrimadas “es físicamente atractiva como hembra joven. Políticamente es inconsistente”.

El tuit també ha desaparegut. La líder de C’s, però, va respondre al cap de poc temps i va condemnar les “mostres de masclisme anacrònic” que esperava veure convertit en “residual”.

 

Masclisme per al PP, Podemos i la CUP

Els altres partits també han rebut atacs masclistes per les xarxes socials. Un edil d’Izquierda Unida, Diego Díaz Jiménez, de l’equip de govern de l’Ajuntament de Manilva va escriure a Twitter per censurar la gestió de la crisi del “cas Bàrcenas” que estava fent la secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal. En el comentari també va destacar les seves qualitats sexuals i aquí apareixen els problemes.

“Esta señora, no malota sexualmente, se olvida que donde aparecen las cuentas, en Suiza y (…)”, va escriure Jiménez.

Anna Gabriel, diputada de la CUP, va rebre un conjunt d’atacs masclistes. No obstant això, el més destacat és el comentari que va fer el columnista de l’ABC, Antonio Burgos, en relació a les dones independentistes a qui les va qualificar com a “lletges”.

Les diputades de la CUP i militants van alertar dels “atacs masclistes” i dels insults a la seva imatge. Van senyalar en un manifest que “quan ens ataquen a una de nosaltres ens estan atacant a totes” i que lluitaran per construir una república catalana que sigui feminista.

A Facebook també s’han trobat casos. L’alcalde del Partit Popular de Villares del Saz (Cuenca), José Luis Valladolid, va escriure un comentari anomenant “puta barata podemita” a Cristina Maestre, portaveu del PSOE de Castella – la Manxa. En juny, Valladolid, serà jutjat pel comentari.